New Killer Stars en Pioneers of Love in Leipzig New Killer Stars en Pioneers of Love in Leipzig

Tourverslag Double Dutch

, Tekst: Jeroen Grendelman

New Killer Stars en Pioneers of Love in Leipzig

Tourverslag Double Dutch

Tekst: Jeroen Grendelman ,

Een beetje onverwacht is het misschien om samen op te treden in het buitenland. De Killers en de Pioneers zijn al een tijdje goede vrienden en waarom dan niet wat vaker samen spelen?! Life’s too short and we won’t sit around. We gaan het rock ’n roll-avontuur aan.

Tourverslag Double Dutch

Een beetje onverwacht is het misschien om samen op te treden in het buitenland. De Killers en de Pioneers zijn al een tijdje goede vrienden en waarom dan niet wat vaker samen spelen?! Life’s too short and we won’t sit around. We gaan het rock ’n roll-avontuur aan.

Leipzig is de eerste grote stad die we aandeden. Omdat we zelf alle shows geregeld hebben, hebben we ook goed gemerkt hoe lastig het soms is om shows in een rij te boeken. Eigenlijk zouden we donderdag in Berlijn spelen, maar die show is verplaatst naar maart. En dus was Leipzig een op zichzelf staande datum. De Pioneers zouden eigenlijk de dag na Leipzig openen voor The Rasmus in de Melkweg, maar die band deed moeilijk over het gebruik van PA en mengtafel. Fuck ‘m, elk nadeel heb z’n voordeel, gaan wij wel lekker hangen in Duitsland.

Toen we aankwamen in de club, Ilses Erika, na het maken van een paar omwegen (TomTom wilde ons via Belgrado sturen), bleek dat ze hun gasten daar prima verzorgen. Veel eten in de kleedkamer en we werden na de soundcheck meteen gewezen op ons hotel. Dat bleek ook een meer dan prima faciliteit, ik had ’t niet zo goed verwacht. Het was opvallend hoe het hotel geschikt was voor bands, ruime kamers met veel bedden en een uitstekend (en beroemd) restaurant. Veel mensen komen in Hotel Seeblick voor de Seeblick-burger, dus die heeft ’t merendeel van ons clubje geprobeerd en goedgekeurd (evenals de halve liters).

Hoe dan ook, het belangrijkste: de optredens. Pioneers of Love zou beginnen, dat wisselen we steeds af. We begonnen om middernacht, dat lijkt laat, maar het publiek bleek pas een uur later echt op te komen dagen. Maar de show was erg lekker, het publiek ging los en wijzelf ook. Onze eerste buitenlandse show was onbevangen en energiek. Ilses Erika is een soort Vera, enigszins obscuur en het publiek laat duidelijk merken of het je leuk vindt. Wat dat betreft had ook New Killer Stars een goede avond. Duidelijk werd meteen dat de combinatie tussen beide bands gewaardeerd wordt.

Na de show zijn we nog lang blijven hangen in de club en sommigen zijn tot een uurtje of acht naar een andere club geweest. Één ding is zeker; niemand had nog zin in bier de volgende dag, zoveel hebben we in de club gekregen. Ohja, de volgende dag.. Heremientiet wat een koninklijk ontbijt!! Dat was wel ’t laatste wat we hadden verwacht. Heerlijk je nadorst wegdrinken met halve liters sinasappelsap en je maag vullen met broodjes, gebakken spek, patat, gebakken tomaten, scrambled egg… het leek wel kerst. Na het ontbijt gingen we natuurlijk Leipzig verkennen, de stad is iets kleiner dan Amsterdam en heeft een erg mooie binnenstad. Absoluut een aanrader om eens heen te gaan. Toen de lucht wat begon te betrekken zijn we maar weer richting Leeuwarden gereden.

Lachen: Nick Helderman (de maker van onze bandfoto’s) belde ook nog even, bleek ook in Leipzig te zitten. Hij was met Women mee maar de tourbus was zonder hem, maar met zijn portemonnee, weggereden. Bijzonder irritant lijkt me dat, vooral als je brak bent. Ook onze terugweg was niet ideaal, we werden geflitst op een stuk waar het niet duidelijk was hoe hard je mocht. Erg lullig, maar het doet niet af aan het geweldige weekend.

Binnenkort rijden we naar Berlijn voor een show in een club waar ze ons in Leipzig veel over wisten te vertellen. De Sage Club schijnt erg tof te zijn en vaak druk, we zullen het gaan zien! De dag erna gaan we door naar Dortmund (Inside Club) en de dag daarna rijden we naar Brussel (Onder de Toren). Ook van dat weekend verschijnt er een tourverslag.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland