Live in your Livingroom Live in your Livingroom

Intieme concerten in je huiskamer

, Tekst en foto's: Paul van Berlo

Live in your Livingroom

Intieme concerten in je huiskamer

Tekst en foto's: Paul van Berlo ,

De huiskamer van Danny Geurtsen vormde het decor voor de eerste aflevering van Live in your Livingroom op Friese bodem. Zo’n intieme setting is meestal niets voor een hardrockband. Maar singer/songwriters komen op deze locaties meestal beter tot hun recht dan in een lawaaiige kroeg. Zo gold dat deze zaterdagavond ook.

Intieme concerten in je huiskamer

De huiskamer van Danny Geurtsen vormde afgelopen zatredag het decor voor de eerste aflevering van Live in your livingroom op Friese bodem. LIYL is in de Randstad inmiddels een begrip. Via de website van LIYL kun je artiesten boeken die voor een heel aangename prijs in je huiskamer komen optreden. Zo’n intieme setting is meestal niets voor een hardrockband. Maar singer/songwriters komen op deze locaties meestal beter tot hun recht dan in een lawaaiige kroeg. Zo gold dat deze zaterdagavond ook.

In de huiskamer van Geurtsen waren de Travlin’ Tunes te bewonderen, die een heuse huiskamertour door Nederland maken. Achter de Travlin’ Tunes gaan drie singer/songwriters schuil, die normaal gesproken solo optreden. Maar speciaal voor deze ‘tour’ hebben zij de krachten gebundeld. Er worden nummers gespeeld die de muzikanten ook in hun eigen solorepertoire spelen, maar nu uitgevoerd met zijn drieën. Met een extra gitaar of mondharmonica, met achtergrondzang of meerstemmigheid.

En daarmee winnen de nummers en het optreden aan kracht. Want hierdoor ontstaat afwisseling die bij een solo-optreden niet mogelijk zou zijn. Die afwisseling gaat dan over de liedjes die variëren van typische breekbare singer/songwriterliedjes van Nadie Reyhani tot meer Bob Dylan-achtige songs van de van oorsprong Britse Luke Nyman, tot de meer theatrale nummers van MiRco. En gezamenlijk doen ze dan een aanstekelijke versie van Jimi Hendrix’ Foxy Lady voor de gelegenheid vertaalt in het Nederlands/Amsterdams als ‘vurig wijffie’.

Juist bij dat nummer had de prachtige stem van Nadie iets te weinig volume om de gitaren bij te benen, maar dat is bij zo’n huiskamerconcert veel minder opvallend dan bijvoorbeeld in een theater. Dat ook de artiesten het prima naar de zin hadden bleek wel uit de interactie tussen publiek en muzikanten. Het leek haast of de drie singer/songwriters goede huisvrienden waren.

Vrienden zijn er die avond volop gemaakt. Er werden al snel agenda’s getrokken om meer huiskamerconcerten te boeken en er werden volop cd’s verkocht – drie voor een tientje! Live in Your Livingroom zal daarom wel weer snel opnieuw hier in de buurt te bewonderen zijn!

Wat: Live in Your Livingroom
Wie:
MiRco, Nadie en Luke Nyman
Belangstelling:
25 personen

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland