Jean Parlette gaat een dansje wagen Jean Parlette gaat een dansje wagen

… en heeft nog meer grootse plannen

, Renee Hartog

Jean Parlette gaat een dansje wagen

… en heeft nog meer grootse plannen

Renee Hartog ,

Jean Parlette heeft grootse plannen. De band wil graag van het label ‘popgroep’ af en dus wordt er gewerkt aan een heuse dansvoorstelling, met dansers en een choreograaf. Ook zijn er ietwat mysterieuze plannen voor een internationaal Jean Parlette platform.

… en heeft nog meer grootse plannen

‘Oef! Nu maar hopen dat we de subsidies rond krijgen. Dit wordt bijzonder! Een eerste tipje van de sluier: Edan Gorlicki...’, aldus Jean Parlette, de Friese electro-akoestische folkpopband rondom Jos Blomsma,  op Twitter. Niet iedereen mag vooralsnog geveld zijn door het Twitter virus, maar voor 3VOOR12 was dit reden genoeg om eens even te bellen met Jean Parlette’s Laurens van der Meulen.

“Ja, we zijn bezig aan een nieuwe voorstelling, samen met een van oorsprong Israëlische choreograaf Edan Gorlicki en vier dansers”, zegt Van der Meulen. “Maar de professionele dansers waar we graag mee willen werken zijn duur en dus moeten we eerst zorgen dat we alle subsidies rond krijgen. De aanvragen liggen inmiddels klaar en we zijn ook al bezig met het uitzetten van wat lijntjes naar festivals waar we deze voorstelling graag zouden willen spelen, zoals Noorderzon.”

Als het allemaal een beetje meezit, dan kunnen we wellicht rond mei of juni de mannen van Jean Parlette een dansje zien wagen. “Het wordt een dansconcert van ongeveer een uur, met vier bandleden en vier dansers. We zullen oude nummers gebruiken, aangevuld met nieuw materiaal en wellicht een en ander verknippen. De bedoeling is dat het één geheel wordt, dus ik sluit niet uit dat wij ook meedoen in de choreografie of dat de dansers een instrument op zullen pakken”, aldus Van der Meulen.

Jean Parlette heeft trouwens nog meer grootse ideeën. Van der Meulen is er nog wat vaag over,  maar laat wel los dat er inmiddels een plan klaar ligt voor een ‘online platformsysteem’. “Binnenkort is Jean Parlette voor de volle honderd procent online”, zo zegt hij. “Via dit platform kan iedereen ter wereld functionerend lid worden van Jean Parlette en zo zeggenschap krijgen in alles wat de band doet.”

En hoewel Jean Parlette de dansvoorstelling een beetje zegt te gebruiken om van het labeltje van ‘popgroep’ af te komen, blijft de band naast alle projecten ook gewoon als zodanig optreden. “Nee, dat is geen verleden tijd hoor”, verzekert Van der Meulen. “Ook dat blijven we gewoon doen.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland