Hollandse Nieuwe Johnny Cage vindt zichzelf nu goed genoeg Hollandse Nieuwe Johnny Cage vindt zichzelf nu goed genoeg

“Ik zit elke dag op mijn kamertje mijn ideaal vorm te geven”

, Atze de Vrieze

Hollandse Nieuwe Johnny Cage vindt zichzelf nu goed genoeg

“Ik zit elke dag op mijn kamertje mijn ideaal vorm te geven”

Atze de Vrieze ,

3VOOR12/Friesland tipte ze al begin dit jaar: Johnny Cage. Twee-en-een-halve maand rijpen verder is Johnny Cage uit Leeuwarden Hollandse Nieuwe. En zo is er na Suicidal Birds, Bonne Aparte en Adept/Eklin weer een Friese band op de 3VOOR12-radar terecht gekomen.

“Ik zit elke dag op mijn kamertje mijn ideaal vorm te geven”

3VOOR12/Friesland tipte ze al begin dit jaar: Johnny Cage. Twee-en-een-halve maand rijpen verder is Johnny Cage uit Leeuwarden Hollandse Nieuwe. En zo is er na Suicidal Birds, Bonne Aparte en Adept/Eklin weer een Friese band op de 3VOOR12-radar terecht gekomen. Twee leden van Bonne Aparte spelen bovendien in Johnny Cage. Is er sprake van een Friesland Collectief? “Een beetje”, zegt Johan Kooi van Johnny Cage. “Al ben ik wel een echte individualist.”

WIE OF WAT IS JOHNNY CAGE?
“In essentie ben ik het in mijn eentje. Het zijn mijn liedjes. En daar heb ik vervolgens muzikanten omheen gezocht. We hebben nu een EP met twee nummers. In de loop van dit jaar gaan we hopelijk meer opnemen. Ik ben zelf al jaren bezig met het schrijven van nummers, maar tot nu toe vond ik ze nooit goed genoeg. Ik was ook vaak te druk met andere projecten en spelen in andere bands.”

VANWAAR DE NAAM?
“Mijn naam is Johan Kooi. Meer zit er eigenlijk niet achter.”

KEUZES:

EINDELIJK IS HET ZO VER, JOHNNY CAGE IS UIT ZIJN KAST. MISSCHIEN WEL HET MEEST POPPY GELUID UIT HET FRIESLAND COLLECTIEF.
“Ik snap wel wat je bedoelt. Johnny Cage klinkt inderdaad veel poppier dan Bonne Aparte of Eklin. Al is het niet zozeer mijn bedoeling om popmuziek te maken.”

SOLO OF BAND?
“Band. Ik heb de kleuring van andere muzikanten nodig, anders wordt het te eenzijdig.”

LABEL OF GRATIS DOWNLOAD?
“Toch gratis download. Het gaat me om de muziek, niet om alle heisa er omheen.”

LIVE OF STUDIO?
“Ik twijfel, maar ik ga toch voor live. Ik ben nogal een perfectionist in de studio, en daar kan ik me nog wel eens in verliezen. Op het podium moet ik wel, dus dan kan ik het ook loslaten.”

WAT IS JULLIE EERSTVOLGENDE OPTREDEN EN WAAROM MOETEN WE JOHNNY CAGE LIVE GAAN ZIEN?
“26 maart in theater Romein in Leeuwarden. Live komt Johnny Cage pas echt tot zijn recht.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland