Groupies

De onderzoeksresultaten

Jacco de Boer ,

Nog nooit van een Groupie Sapiens gehoord? Na het lezen van de meest recente hersenspinsels van 3VOOR12/Friesland columnist Jacco de Boer kijk je gegarandeerd met andere ogen naar de dames voor het podium.

De onderzoeksresultaten

Groupies

De oudste hobby op de wereld. Zodra de Homo Sapiens woest begon te trommelen dienden zich al willige wijfjes aan die maar één ding wilden. Glijen op die harige puddingbuks van haar primitieve evenknie. Groupies dus. Ze zijn er nog steeds, ook in de Friese popscène. Maar ik kwam er pas kort geleden achter dat groupies sinds de prehistorie zijn geëvolueerd in verschillende soorten. Dat was eigenlijk een dubbele ontdekking, een ontdekking bij een ontdekking zeg maar.

Hier in het kort mijn onderzoeksresultaten.

Die oergroupie, de Groupie Sapiens, die heb je ons Friese popwereldje ook. Het zijn er maar een paar maar we kennen ze allemaal. Zo gaat die ene, jeweetwel die blonde met die grote borsten, al op bestelling het hele land door. Tussen tourmanagers en muzikanten gaan haar specialiteiten grif van hand tot hand. Ik heb begrepen dat ze zelfs via haar twitter te regelen is. Binnenkort hoopt ze internationaal te gaan. Dit is echt een groupie die het klassiek doet. Als minderjarige beginnen en straks op haar 21e een c.v. en een geslachtsziekte van Tytjerk tot Tokyo.

Dan heb je nog een tweede soort. De Groupie Robustus. Dat is een wat kleinere, dikkere soort met een beperkte herseninhoud. Dat zijn in ons Friese wereldje de meiden die net niet genoeg in huis hebben om goed te kunnen concurreren met de Groupie Sapiens. Je ziet ze vaak aan het einde van de avond naar huis gaan met dikke dronken niet-muzikanten. Dus geluidsmannen, kabelsjouwers, chauffeurs of 3VOOR12-redacteuren. Daar blijven ze vaak aan plakken omdat die mannen weten dat ze met hun omvang niet snel iets anders aan de haak zullen slaan.

Is daar iets mis mee? Natuurlijk niet. Muziek en drank in combinatie met dansen en zweten is nu eenmaal lustopwekkend. Geile neukseks is dan meer dan op zijn plaats. En zo'n groupie. Tsja, zorg dat je je goed wast na die tijd. Niks mis mee dacht ik. Tot ik die schokkende ontdekking deed dus.

Ik stond me afgelopen zaterdag namelijk ergens nietsvermoedend vol te gooien in een niet nader te noemen zuipgrot. Stijlvol en losjes, zoals ik ben. Zonder er bij na te denken tuurde ik woest aantrekkelijk in het rond. Opeens stond ze voor me. Minderjarig, overgewicht en een slechtere reputatie dan Kim Holland: "Hi, jij bent toch die columnist van 3VOOR12. Ik vind je stukjes zo leuk. Hihihi. Ik lees ze echt al-tijd. Ik lach me echt zo slap. Hihihi." En pats, opeens drukte ze haar kolossale billen recht in mijn prijswinnende kruis. Draaide zich vervolgens met open mond om en wachtte af.

"Gatverdrie Eureka" riep ik uit. "Ik heb d'r ontdekt. De Groupie Vulgaris!" Want met een lokaal columnistje willen rampetampen, dan ben je echt niet goed snik en heel diep gezonken. Dus dames. Denk erom. Als je als een Groupie Vulgaris geboren bent zul je nooit een Groupie Sapiens worden. Laat staan een frisse meid met zelfrespect.