Zweten in je zwembroek Zweten in je zwembroek

De tent biedt alles behalve verkoeling

, Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra

Zweten in je zwembroek

De tent biedt alles behalve verkoeling

Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra ,

Je kunt er voor kiezen om in de brandende zon een bootleg van Carcass te scoren, maar je kunt ook gewoon afslaan richting de tent. Daar geeft The Black Dahlia Murder je een agressief doch warm welkom. Je verwacht de jeugd van tegenwoordig, maar de metalmarktshopper staat ook gewoon te pitten.

De tent biedt alles behalve verkoeling

Je kunt je uitstekend vergissen wat betreft het genre dat The Black Dahlia Murder uit wil stralen. Het uiterlijk van frontman Trevor Strnad neigt naar nu-metal, maar hij zou ook door kunnen gaan voor de man van zoiets als Fall Out Boy. Niets is echter minder waar blijkt als de eerste nummers van het nieuwste album Nocturnal ingezet worden. Een hele openbaring, want van het ene op het andere moment everything went black. Je bent te gast op een theekransje waar Carcass en In Flames de belangrijkste genodigden zijn.

Strak, puur en eclectische pauzes. Strnad zet zijn bril af, trekt zijn shirt uit en zet iedereen nog eens aan tot een genadeloze pit. “Fuck Yeah!” en halverwege de set is de show niet alleen meer voor de clearasil generatie. Oudere mannen die niet kunnen wachten op Motorhead mengen zich in de pit en voor je het weet sta je aan de zijlijn van een prachtige melange van jong en oud. Backstage knikken de mannen tevreden naar elkaar.

Na afloop schieten we de mannen even aan. So, how was it? “Amazingly cool, because usually when we’re in Holland, the crowd is too stoned to interact. Today we’ve seen the other side of this beautiful country,” aldus Ryan Knight. En Strnad? Die zet zijn prada-bril weer op en stevent af op de bar.

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland