Trivium vindt het maar stil op Waldrock Trivium vindt het maar stil op Waldrock

Had Slayer wel gelijk vorig jaar?

, Tekst: Werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra

Trivium vindt het maar stil op Waldrock

Had Slayer wel gelijk vorig jaar?

Tekst: Werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra ,

Terwijl de geur van zonnebrand langzaam de geur van bier en zweet overstijgt. Oliet Trivium hun snaren op het hoofdpodium.

Had Slayer wel gelijk vorig jaar?

Koorzang galmt van het podium als de eerste gitaarriffs door de speakers schalt. Trivium opent meteen met het nummer Kirisute Gomen van het laatste album Shogun. Het publiek zingt meteen enthousiast mee maar wordt daarbij wat overrompeld door de drums. Matt Heafy doet zijn naam in elk geval eer aan door dit weer te overstemmen door zijn growls nog harder en ruwer te geven dan op cd. Shogun komt goed aan de beurt want Throes of Perdition en Bound from the sky volgen al spoedig.

Trivium is nog lang niet tevreden met het publiek en blijft ze opzwepen, dit is echt nodig want anders valt het weer stil. Slayers opmerking vorig jaar over zombies en het publiek blijkt wederom uit te komen. Maar wie vergeeft het ze met die koperen ploert brandend en het bier dat zo lekker is. Er gaat in elk geval een circle pit over het veld heen en Matt vraagt of we kunnen exploderen.  Als iedereen dan springt zijn ze toch tevreden en zetten nog een extra tandje bij tot het einde.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland