The Sheer in de woonkamer The Sheer in de woonkamer

Knus, gezellig en boeiend

, Tekst: Arjen Brander. Foto's: Marcel Poelstra

The Sheer in de woonkamer

Knus, gezellig en boeiend

Tekst: Arjen Brander. Foto's: Marcel Poelstra ,

Een huiskamer aan de Wybrand de Geestraat en The Sheer. Een prima combinatie, zo ontdekte 3VOOR12 Friesland redacteur Arjen Brander. Op zaterdag 6 juni 2009 beleefde hij zijn eerste huiskamerconcert. En naar aanleiding daarvan: zijn eerste bijdrage aan 3VOOR12 Friesland. Arjen vertelt, de foto’s vullen aan.

Knus, gezellig en boeiend

Het debuut, de eerste keer. Mijn eerste keer. Op zaterdagavond 6 juni ging ik, Arjen Brander, voor het eerst naar een huiskamerconcert. En naar aanleiding daarvan schreef ik mijn eerste concertrecensie. Zenuwachtig, maar ook met veel zin, toog ik vroeg in de avond naar de Wybrand de Geeststraat in Leeuwarden. Hier stond The Sheer op het programma. The Sheer: dan denk je aan rocken, grote podia, festivals... Maar nu dit. Knus en gezellig in de woonkamer.

Na een paar keer voorbij te zijn gereden (Is het hier wel?), toch maar eens aangebeld bij nummer 29. Eenmaal binnen werd duidelijk dat ik op de juiste plek was. En ik was niet de eerste. Alle huiskamerbezoekers werden hartelijk ontvangen en gewezen op het drinken en de geïmproviseerde koeling.
Terwijl de band zich voorbereidde, werd buiten op het opvallend ruime terras genoten van een drankje. Iets voor half 9 hadden de mannen van The Sheer zin hun kunsten te vertonen en werd het publiek verzocht een plaatsje te zoeken.

Na een Fries welkom door in Friesland geboren gitarist Jan Peter (hij is het nog niet verleerd), staken de mannen van wal. En niet met het minste liedje, want er werd begonnen met It Only Gets Better. Gevolgd door ook de meer ingetogen nummers van het nieuwe album. Misschien minder geschikt voor de grote festivals, maar prachtig in deze knusse setting.
Naarmate de eerste set vorderde, werden steeds meer bandleden ‘dismissed’ en waren het uiteindelijk zanger Bart en gitarist Jan Peter die overbleven. Desalniettemin heerlijk om naar te luisteren. De eerste set werd afgesloten met oude single Right Now.

Frontman Bart van Liemt trapte in zijn eentje de tweede set af. Hij speelde Home, waar hij ook een verhaal bij had met betrekking tot zijn chronische nieraandoening. Ook dit nummer leende zich perfect voor deze knusse, huiskamer setting. Oude nummers werden afgewisseld met nieuw materiaal. Afsluiter was het van het eerste album afkomstige Stay Awake. Het publiek had nog niet genoeg gekregen van de band en dat is zonder meer een goed teken. Het was dan ook heerlijk om naar te luisteren.

Na afloop was er de mogelijkheid het nieuwe album te kopen en dat werd dan ook door velen gedaan. Het enige minpuntje van de avond: ik had geen tientje meer had om het album te kopen. Dat zegt genoeg! The Sheer heeft hiermee aangetoond van alle markten thuis te zijn. Ze kunnen zowel een heel veld laten rocken als een klein publiek boeien in een gezellige huiskamer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland