Oli Sykes doet het goed bij de dames Oli Sykes doet het goed bij de dames

Uit je plaat in je skinny jeans op Bring Me The Horizon

, Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra

Oli Sykes doet het goed bij de dames

Uit je plaat in je skinny jeans op Bring Me The Horizon

Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra ,

Ze wachten eigenlijk op Papa Roach, maar Bring Me The Horizon is ook zo’n band die de tiener aanspreekt. Maar, het is niet alleen een band voor jong metaltuig. Als je geen metal liefhebber bent, maar eerder voor de populaire alternatieve muziek gaat, kom je tot nog toe het best aan je trekken met Bring Me The Horizon.

Uit je plaat in je skinny jeans op Bring Me The Horizon

Het rockmagazine Kerrang! riep de band uit Sheffield vorig jaar uit tot beste Britse band van 2008. Het eerste nummer maakt meteen duidelijk waarom. Er staat een moderne band. Jonge gozers die, voor metalen begrippen, er verrassend uitzien. Skinny jeans en sluikhaar. Zeker niet your average metallooks. Werp een blik op het hek en je ziet wat dat oplevert. Jonge meisjes die kwijlend het oestrogeen laten leven. Maar lief kunnen ze niet zijn, want er staat een ronduit vulgair repertoire op het programma.

Zanger Oliver Sykes heeft voor opschudding gezorgd vanwege het urineren over een vrouwelijk fan tijdens een eerder optreden, maar vandaag beperkt hij het tot een gruntende conversatie met de voorste fans. De zon verlamt de beenderen, maar  het enthousiasme van de band doet je springen en pitten. Het zijn nummers als The Comedown en Pray For Plagues die bewijzen dat Bring Me The Horizon klaar is voor het volgende decennium. Deze jongens hebben de potentie om nog eens heel groot te worden en bands als Papa Roach uit het veld te slaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland