Niemand blijft stilstaan tijdens Dencity Niemand blijft stilstaan tijdens Dencity

Gratis outdoor dance festival in Drachten

, Tekst: Nienke Nijp

Niemand blijft stilstaan tijdens Dencity

Gratis outdoor dance festival in Drachten

Tekst: Nienke Nijp ,

Dacht je dat er nooit wat te doen was in Drachten? Dan heb je de Drachtster zondagen gemist. Neem zondag 21 juni: Drachten op zijn kop dankzij Dencity! Een gratis dance event met acts uit binnen- en buitenland. Dencity houdt je in beweging op het Kiryat Ono Plein. De namen: DJ’s en producers Loo & Placido, Kay Wilder, DJ Asino & Devastate, DJ Willem de Vries, DJ La Fleur en de winnaar van de Dencity DJ Battle.

Gratis outdoor dance festival in Drachten

Dacht je dat er nooit wat te doen was in Drachten? Dan heb je de Drachtster zondagen gemist. Neem zondag 21 juni: Drachten op zijn kop dankzij Dencity! Dit gratis dance event met acts uit binnen- en buitenland, neemt om 15.00 uur het stokje over van hardloopevent de 8 van Drachten. De hele dag feest, voor nop! Dencity houdt je in beweging op het Kiryat Ono Plein.

 

Dencity wordt georganiseerd door Iduna in samenwerking met onder andere J&M. Teunis Spits, programmeur en PR-man van Iduna is enthousiast. ‘De gemeente wil Drachten meer profileren als cultuurstad. Daarom zijn er de Drachtster zondagen. Dencity is daar één van, maar er volgt ook nog een Sunday Rumble, met blues, rock’n roll en motoren.’

 

Maar hoe ziet Dencity er dan uit? De winnaar van de Dencity DJ Battle, die op 23 mei gehouden is in J&M, doet de aftrap. Daarna verder opwarmen en de voeten los maken met een Minimal Technoset van de lokale DJ La Fleur. Dan volgt Willem de Vries, bekend van het Omrop Fryslân programma Noardewyn. Hij laat het publiek stevig dansen op lekkere trance.

 

Met lekkere club zorgen DJ Asino en de scratchkunsten van Devastate dat je warm blijft. Maar goed ook, want zij worden gevolgd door Kay Wilder. Niet voor het eerst in Drachten, maar deze keer komt hij samen met Denise Rivera. Iemand die zijn benen nog stil houdt? Kay Wilder krijgt iedereen in beweging met zijn heerlijk opzwepende trance en techno sound.

 

De afsluiter is een primeur voor Nederland. DJ’s en producers Loo & Placido treden op en laten niets heel van de ‘gevestigde orde’. Met hun beats, van breakbeat tot techno, mixen ze uitersten als The Kinks en 2 Unlimited em maken ze nog meer combinaties die je elf nooit verzonnen had. Voor jong én oud, want: 30 jaar muziekgeschiedenis met een housejas aan.

 

‘Loo & Placido zouden naar Iduna komen, dat ze nu ons outdoor festival Dencity komen optreden is natuurlijk fantastisch. Het is een soort emulgator tussen jong en oud, ze weten alles er een beetje doorheen te moffelen voor alle leeftijden.’ Teunis Spits is blij met de programmering en vooral ook met het feit dat er plaats is voor festivals als deze. ‘Niemand die nog zeggen kan dat er in Drachten nooit wat te doen is!’

 

Wie: DJ’s en producers Loo & Placido, Kay Wilder, DJ Asino & Devastate, DJ Willem de Vries, DJ La Fleur en de winnaar van de Dencity DJ Battle.

Wat: Dencity

Waar: Kiryat Ono Plein Drachten

Wanneer: zondag 21 juni, van 15.00 tot ca. 22.00 uur.

Wat kost dat: helemaal niks!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland