Killswitch Engage houdt van ons bier Killswitch Engage houdt van ons bier

Mannen verstop je vriendin!

, Tekst: Werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra

Killswitch Engage houdt van ons bier

Mannen verstop je vriendin!

Tekst: Werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra ,

Recht door zee en hardcore, dat is Killswitch Engage in een notendop. Wâldrock heeft een flinke kluif aan deze populaire Amerikaanse band.

Mannen verstop je vriendin!

Het programmaboekje roept de vraag al op: komt het duet met Ronnie James Dio die later deze avond met Heaven and Hell Waldrock 2009 afsluit er. Het antwoord is nee, helaas niet. Maar misschien ook maar goed voor de al op leeftijd zijnde Dio. Want de heren van Killswitch Engage zijn bepaald geen kattenpis. Deze band doet het erg goed in de modernere metalscene en is een van de huidige pioniers. De hardcore die ze spelen is dan ook net zo gruwelijk ziek als hun gedachten.

‘We love your beer, and we love to piss in the mouth of your girlfriend,’ aldus de zanger Howard Jones die gekleed is alsof hij net van kantoor komt. Zijn gitarist heeft een wat mindere modesmaak zoals blijkt uit zijn luipaardprintcape. Een nummer voor de vrouwen en ‘titties’ met bijbehorend geluid laat ook de cleane vocalen eventjes gaan. Papa Roach heeft ondertussen ook afgetrapt. Er staan alweer 7000 metalheads op de metalweide in Burgum en is de avond nog lang niet om!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland