Interactie in de schaduw Interactie in de schaduw

Disintegrate opent Wâldrock

, Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma

Interactie in de schaduw

Disintegrate opent Wâldrock

Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma ,

Wakker worden met een bakje koffie en een oorlogsmars van Disintegrate. Vanochtend gebeurde het op de camping. Een grijntje goodwill kweken bij het campingvolk, opdat ze niet helemaal in hun eentje het mainstage hoeven te openen. Is Waldrock wakker en slaat de koffie aan?

Disintegrate opent Wâldrock

Het is alsof er nooit geen nachtrust is geweest, maar wellicht is dat te danken aan de koffie. Wâldrock draait weer op volle toeren en Disintegrate mag blij zijn met het publiek wat zich al zo 'vroeg' op het terrein meldt. De winnaar van de Slach om Waldrock lukt het om het publiek uit de zon te krijgen en er ontstaat halverwege het optreden zowaar een pit in bij het hek. "Stap uit de schaduw en loop in het licht," zullen we op Wâldrock sowieso niet horen en dat komt de band erg ten goede.

Strakke gitaarsolo’s, uitstekend geluid en een enthousiaste band. Disintegrate lijkt klaar te zijn voor de grote boekers. Wâldrock of Wacken, met dit vurige enthousiasme en de perfect afgemeten interactie met het publiek zijn onze Friezen klaar voor een nog groter podium. Je kunt stellen dat de originaliteit ver te zoeken is, maar de band redt zich prima en laat de eerste metalen van vandaag op elkaar schuren. Of het nou door de gratis koffie komt, of dat het de muziek is. Feit is dat het aantal fans van Disintegrate bij deze gestaag zal toenemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland