Een goed en toegankelijk album

Play: Twelve songs about numbers van Tickets Go Past

Arjan Hut ,

In het najaar van 2008 kwam de cd Play: Twelve songs about numbers van Tickets Go past uit. En aangezien 3VOOR12/Friesland nauw samenwerkt met de redactie van het Fries Popnet verschijnen vanaf nu de cd-recensies over Friese cd's op deze site.

Play: Twelve songs about numbers van Tickets Go Past

In een vooraanstaand Nederlands popblad werd de cd van Tickets Go Past vergeleken met het werk van Radiohead en de lezer zou eruit op kunnen maken dat “Play: Twelve Songs about Numbers” daar nauwelijks voor onder doet. Dat is toch tè veel eer voor dit samenwerkingsverband tussen multi-instrumentalist / geluidstechnicus Phil Mills en singer-songwriter Joost Brouwer (ze krijgen op een aantal nummers ondersteuning van slagwerker Ronald Lagerwaard), maar toch is deze bewering ook niet helemaal overdreven.

Insteek bij het maken van deze cd was om niet langer dan twee dagen tijd aan een nummer te besteden en de muziek te laten komen zoals die komt. Het heeft een album opgeleverd met overwegend rustige stukken, waarbij de gedachten afdwalen naar de uitgesponnen geluidsoverpeinzingen van David Sylvian, of het ingetogen voortkabbelende werk van een band als Lawn. Zo nu en dan duikt een zware gitaar op, draaft er een overstuurde beat mee of neemt een moogsynthesizer het roer over. Brouwer heeft een aangename, relaxte stem en de meerstemmig gezongen regels liggen lekker in het gehoor.

Mills en Brouwer zijn er in geslaagd een goed en toegankelijk album af te leveren. Het luistert als geheel lekker weg, klinkt als een klok en houdt de aandacht van begin tot eind eenvoudig vast. Luistertips: “Blessing”, “Leaves on the track” en “Pushing up daisies”.