Cruisend met Motorhead door het weiland Cruisend met Motorhead door het weiland

Wie heeft er kwartet?

, Tekst: werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra.

Cruisend met Motorhead door het weiland

Wie heeft er kwartet?

Tekst: werner Cazemier. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra. ,

‘We are Motorhead and we play rock and roll.’ Mocht dat de groentjes in ’t veld nog niet bekend zijn, dan weten ze het nu!

Wie heeft er kwartet?

Motorhead trapt af zoals altijd. Alsof ze hun eerste gig spelen. ‘We’re Motorhead and we play rock and roll.’ Maar dit is zeker niet hun eerste optreden. Het is maar liefst voor de vierde maal dat deze ouwe rotten de zomerweg in Burgum bezoeken. Daarmee zijn ze dan ook meteen de eerste band in de geschiedenis van Waldrock die een kwartet vol weet te maken. Waar net nog het jonge grut uit zijn dak ging op Papa Roach is het nu de oude garde die staat te rocken met Lemmy and the gang.

En dat mag zelfs nog wel wat luider, wat meteen uitdraaid op een schreeuwwedstrijd voor het luidste publiek van het jaar. Akropolis knalt door de speakers met het typische Motorheadritme. Alsof je cruisend op je lowrider de zonsondergang tegemoet rijdt. Alsof het A perfect day is, een nummer uit 1983. Het overgrote deel van het publiek zat toen nog in de bloemkool maar who cares. Motorhead gaat 'rustig' door en knalt natuurlijk nog even wat gouwe ouwe erin. Met natuurlijk de hit Ace of Spades, waarmee het einde van de avond bijna in zicht komt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland