Carcass zien en dan sterven? Carcass zien en dan sterven?

Programma in de tent wordt loeihard afgesloten

, Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra

Carcass zien en dan sterven?

Programma in de tent wordt loeihard afgesloten

Tekst: Sierd van der Bij. Foto's: Rob IJpma en Minze Dijkstra ,

Het Jaegermeister Tent Stage is de hele dag een beetje een jeugdhonk geweest. Maar zoals elk jeugdhonk, heeft ook deze een aantal ouderen dat een oogje in het zeil houdt. Het bestuur van het Jaegermeister jeugdhonk noemt zich Carcass. En een oogje in het zeil houden, kunnen ze. Pioniers van de grindcore en daarmee van grote invloed voor de jonkies.

Programma in de tent wordt loeihard afgesloten

Natuurlijk zijn ze niet zo oud als Motorhead, maar dat is maar goed ook. Het neerzetten van Carcass geldt als een tegenprestatie voor het feit dat Motorhead de helft van het publiek niet weet te boeien. Bij binnenkomst van de tent kun je meteen weer zonder problemen de albumart van Reek of Putrefaction beschrijven. Choquerend. Maar in 2009 zijn ze eigenlijk helemaal niet meer zo buitensporig. Vandaag past het in het plaatje en is fijn om te zien hoe Carcass een feilloze show neer kan zetten.

Voor de liefhebbers komt alles wat Carcass te bieden heeft voorbij. Een feest voor de geest, niet alleen voor leeftijdsgenoten, maar ook voor de jeugd. Een hoorcollege muziekgeschiedenis. Ook dat is mogelijk in het jeugdhonk. En dan houden we het voor gezien. De tent stroomt leeg voor het legendarische optreden van Heaven and Hell. Er blijft nog een enkeling achter, versuft door de geur van bier, zweet en nog meer zweet. Nu dan een shotje Jaegermeister.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland