Aftellen voor Wâldrock Aftellen voor Wâldrock

Zijn we er klaar voor?

, Tekst: Sierd van der Bij

Aftellen voor Wâldrock

Zijn we er klaar voor?

Tekst: Sierd van der Bij ,

Zaterdag wordt alweer de 22e editie van Wâldrock gehouden. Twee dagen lang worden de metalen geslepen en zal het erts de speakers, en daarmee de omgeving, doen knallen. 3VOOR12 Friesland vroeg zich af of iedereen er klaar voor is. Een belletje met de organisatie, de winnaar van de Slag om Wâldrock en een omwonende...

Zijn we er klaar voor?

Zaterdag wordt alweer de 22e editie van Wâldrock gehouden. Twee dagen lang worden de metalen geslepen en zal het erts de speakers, en daarmee de omgeving, doen knallen. 3VOOR12 Friesland vroeg zich af of iedereen er klaar voor is. Een belletje met de organisatie,  de winnaar van de Slag om Wâldrock en een omwonende...

Routine
Je zou, als leek, verwachten dat de organisatie van een festival als Wâldrock je mentaal en fysiek helemaal uitput, maar als organisator Jens Koudstaal de telefoon opneemt, blijkt dat niet iedereen daar last van heeft. Jens klinkt opgetogen en heeft er zin in. Loopt alles op schema? “Ja, we hebben al wat jaartjes ervaring en ik kan zelfs zeggen dat we het schema voor zijn. Het terrein en wij zijn er klaar voor.” Geen brekend nieuws op de valreep? “De valreep. Er kan nog van alles gebeuren, maar zoals het nu gaat, gaat het goed!”

Buurvrouw
Wij hebben er zin in, maar hoe zit dat met de buren van Wâldrock? We bellen zomaar iemand die aan de Zomerweg woont. Mevrouw, heeft u zin in Wâldrock? “Oh, nou. Het is niet helemaal mijn ding, maar het is wel gezellig. De straten staan morgenmiddag al vol met mensen.” Wat vindt u van de muziek? “Het is absoluut niet mijn muziek, maar mijn man gaat er toch altijd wel eventjes naartoe.” Eventjes? Is het daar niet te duur voor? “Om de buurt tegemoet te komen krijgen de omwonenden kaarten. Twee kaarten per huishouden, zodat we altijd even kunnen gaan kijken.” En u? Heeft u er last van? “Last is een groot woord, maar ik houd er op de kalender wel altijd even rekening mee. Er zijn zoveel mensen op straat!”

Openers
Ze zijn de winnaars van de fameuze Slag om Wâldrock. Zanger en toetsenist van Disintegrate, Danny Boonstra, geeft te kennen dat iedereen er zin in heeft. “We zijn er helemaal klaar voor. Of sterker nog, we staan te popelen. We zien het als een hoogtepunt van onze carrière tot nog toe. We hebben een fantastisch jaar gehad en Wâldrock is het slagroom op het toetje.” Op de vraag of ze ook iets speciaals gaan doen op het podium: “We doen de show die we altijd doen. Gewoon Disintegrate. Op de camping gaat ’s ochtends wel iets gebeuren. Kampeerders, wees wakker om 10 uur!” En gaan we nog handtekeningen scoren bij de grote collega’s? “Nou, even handen schudden met de helden van mijn vader, Carcass, lijkt me wel heel gaaf!”

En
Wij, 3VOOR12 Friesland, hebben er in ieder geval zin in. We zullen live verslag doen van alle optredens en dat geeft jou, tenzij je ook gaat, de gelegenheid om er toch een beetje bij te zijn. Recensies en foto’s binnen een uur na het einde van het optreden van jouw favoriete band! Maar, misschien ben jij wel een van de gelukkige winnaars van de all-in kaarten van Wâldrock, die wij weg mochten geven. Er hebben een kleine drie honderd mensen gereageerd, en dat kan maar een ding betekenen. Wâldrock leeft. Tot morgen! 

Update: Bij deze feliciteren we André Buwalda en Dirk-Bouke van der Staal met het winnen van de all-in kaarten! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland