Pioneers of Love doet niet onder voor Daily Bread Pioneers of Love doet niet onder voor Daily Bread

Freesonica tijdens Eurosonic

, Tekst: Cilla Geurtsen

Pioneers of Love doet niet onder voor Daily Bread

Freesonica tijdens Eurosonic

Tekst: Cilla Geurtsen ,

Het is altijd goed toeven op de Freesonica avond tijdens Eurosonic. Deze avond vormt traditiegetrouw de afsluiting van een jaar Freesonica. Nooit laaiend druk, wel ontzettend gezellig en veel Friezen. Je komt er onder meer studenten van de popacademie, Friese muzikanten en Frieslandpoppers tegen die allemaal de verrichtingen bewonderen van de drie geselecteerde acts. Tijdens deze editie stonden Daily Bread, Jean Parlette en Pioneers of Love op het programma.

Freesonica tijdens Eurosonic

Daily Bread mocht de avond om kwart over acht al openen,  maar enthousiast als ze zijn, werd er alweer eerder begonnen. Dat deden ze namelijk ook al afgelopen vrijdag tijdens de nieuwjaarsborrel van 3VOOR12 Friesland.  “Mogen we al beginnen? Want we hebben zo’n zin  om te spelen!” Dit enthousiasme pleit ontzettend voor Daily Bread. Deze band gaat er altijd voor, het speelplezier staat grotendeels voorop. Delen van drumstokken vliegen het publiek om te oren, maar er wordt gewoon doorgespeeld. Heerlijk. Deze sexy garage dance zou wel eens het Friese antwoord op The Ting Tings kunnen zijn:  lekker opzwepend, een beetje rauw en nog steeds behoorlijk  verrassend. 

De muziek van Jean Parlette is misschien wat minder geschikt voor het ietwat lawaaiige Pakhuispubliek. Jean Parlette maakt nummers waar je geconcentreerd naar moet luisteren en daarvoor was dit gewoonweg niet de juiste locatie. Jammer, want deze band benadert popmuziek nog altijd op geheel eigen wijze. Ook spelen ze aan het eind van hun set een nieuw nummer 'Solve' dat wel degelijk tot alle aanwezigen doordringt, want tot achterin de zaal verstommen de gesprekken: "He, wat is dit?”

Daarna is het de beurt aan Pioneers of Love. Er is in het Pakhuis een flinke fanbase aanwezig die de nummers van deze band allemaal al onder de knie heeft. Maar dat is ook wel logisch met nummers die behoorlijk wat hitpotentie hebben: lekker in het gehoorliggende rockliedjes met pakkende gitaarloopjes, heel intelligente doordreinende toetsenpartijen en mooie tempowisselingen. De nummers van deze band blijken in deze uitvoering zo aanstekelijk te zijn, dat je ze de volgende morgen nog kunt reproduceren.

Frontman Jeroen Grendelman voegt bovendien hier en daar een vleugje Maximo Park en een beetje Editors aan de nummers toe. Ook neigt de zang wat naar die van de zanger van Placebo: Brain Molko. Al met al is de sound van Pioneers of Love lekker herkenbaar: hun muziek is daarmee wat toegankelijker en minder edgy dan die van Daily Bread en Jean Parlette.  

Was er dan niets op dit zeer overtuigende optreden aan te merken? Nou ja, vooruit, Jeroen Grendelman kan soms iets verstaanbaarder zingen, vooral tijdens de nieuwe nummers. Maar met een briljante afsluiter in de vorm van 'New Frontiers' ben je dat ook weer heel snel vergeten.  Daily Bread mag dat platencontract bij Excelsior dan al in hun zak hebben, het optreden van Pioneers of Love deed zeker niet voor dat van hen onder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland