Opnieuw veel Friese bands in Groningen Opnieuw veel Friese bands in Groningen

Ook alternatief programma tijdens Noorderslagweekend

, Paul van Berlo

Opnieuw veel Friese bands in Groningen

Ook alternatief programma tijdens Noorderslagweekend

Paul van Berlo ,

Vorig jaar bestormden tien Friese bands de Groninger podia tijdens het Eurosonic Noorderslag festival. Ook dit jaar zijn de 'Friezen' goed vertegenwoordigd. En voor wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen is er toch genoeg reden om naar Grunn af te reizen.

Ook alternatief programma tijdens Noorderslagweekend

Meeste indruk maakt dit jaar Daily Bread, met maar liefst drie optredens tijdens dit weekend. Ze zijn te zien op donderdagavond in het Pakhuis, samen met de andere Freesonica bands Pioneers of Love en Jean Parlette. Op zaterdag spelen ze zelfs twee keer. ' s Middags op het gratis toegangkelijke showcasefestival van Wham Wham en Subbacultcha  en ' s avonds in de 3VOOR12 zaal op Noorderslag.

Daar zien we ook Eklin, de opvolger van Adept. Verder op Noorderslag de popacademiebands Kim Janssen, Krause en Estaw.

Het Eurosonic Noorderslag festival is al stijf uitverkocht, maar niet getreurd, er is nog genoeg te doen in Groningen deze dagen waar je wel naar toe kan. Zo is er op donderdagavond de uitreiking van de EBBA's. De European Border Breaker Awards voor bands die met muziek grenzen geslecht hebben, aldus de jury. Tijdens een awardshow die in maar liefst vijftien landen wordt uitgezonden en die wordt gepresenteerd door radiopersoonlijkheid Jools Holland treden onder meer Gabriel Rios, Kraak & Smaak en Cinema Bizarre op. Het geheel speelt zich af in de Oosterpoort en kaarten à 15 euro zijn nog verkrijgbaar.

Op donderdag en vrijdag kun je ook naar Altersonic een alternatief showcasefestival in Rockcafe Traps in de Peperstraat. Gratis toegankelijk met onder andere MG=MW, Noir en The Accelerators.

Ben je op zaterdag vroeg wakker, ga dan voor een brunchsessie naar het voormalige ANWB-gebouw nabij De Oosterpoort. Tijdens de Wham Wham/Subbacultcha showcase krijg je daar gratis en voor niets optredens van Daily Bread, Eklin, Bonne Aparte, The Suicidal Birds, The Moi non plus, Eva Braun, Yobkiss en AC Berkheimer. Aanvang 13.30 uur

 

 

 

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland