"Muziekfreaks over muziekfreaks voor muziekfreaks" "Muziekfreaks over muziekfreaks voor muziekfreaks"

Hoofdredacteur 3VOOR12 Friesland Sjoerd Bootsma stopt ermee

, Tekst: Cilla Geurtsen

"Muziekfreaks over muziekfreaks voor muziekfreaks"

Hoofdredacteur 3VOOR12 Friesland Sjoerd Bootsma stopt ermee

Tekst: Cilla Geurtsen ,

Met ingang van 1 januari 2009 legt Sjoerd Bootsma na anderhalf jaar het hoofdredacteurschap van 3VOOR12 Friesland neer. Een terugblik op deze periode:

Hoofdredacteur 3VOOR12 Friesland Sjoerd Bootsma stopt ermee

Met ingang van 1 januari 2009 legt Sjoerd Bootsma na anderhalf jaar het hoofdredacteurschap van 3VOOR12 Friesland neer. Een terugblik op deze periode:

Wanneer en hoe ben je met 3VOOR12 Friesland begonnen?

“3VOOR12 Friesland bestond al wel een poosje, maar de site lag zo goed als plat. Misschien dat er eens in de één, twee maanden een berichtje op de site werd geplaatst. In die tijd was ik zelf vooral actief met het programmeren van bands in Wolwêze Ik kende Paul van Berlo wel en hij fotografeerde al voor 3VOOR12. We hebben toen eerst geprobeerd om anderen te motiveren om dit project op te pakken. Toen dat niet lukte zijn we er zelf maar mee aan de slag gegaan. In augustus 2007 zijn we toen officieel van start gegaan. We hebben altijd gezegd dat we dit een jaar of twee zouden gaan proberen.

Paul en ik hebben toen allemaal mensen gevraagd om voor 3VOOR12 te gaan “werken”. Van de oude redactie waren alleen Paul en Rob IJpma (fotograaf) nog over. Op het Freeze festival van 2007 waren we al met drie schrijvers aanwezig en vanaf dat moment was er een soort aanzuigende werking. Mensen van de redactie van het Fries Popnet gingen ook voor ons schrijven, omdat er bij 3VOOR12 opeens van alles gebeurde. Het basismerk van 3VOOR12 blijkt heel sterk te zijn.”

Wat wilden jullie bereiken met deze doorstart?

“We zijn met behoorlijk wat ambities begonnen. We hadden wilde plannen over dingen met radio en video, maar achteraf ben ik blij dat we het tot nog toe bij de kern hebben gehouden, zodat we 3VOOR12 Friesland goed neer hebben kunnen zetten. We zijn in de kern tenslotte muziekfreaks die over muziekfreaks schrijven voor muziekfreaks die onze stukjes lezen.

We hadden vier doelen toen we begonnen: we wilden gemiddeld elke dag een stuk online hebben staan, een stevige vaste kern schrijvers en fotografen betrekken bij de site, een plek veroveren in Friesland en we wilden natuurlijk graag de Friese Popprijs winnen. Deze prijs hebben we inderdaad op het laatste Popgala gewonnen. We hebben in korte tijd eigenlijk al die doelen behaald met een grote groep vrijwilligers en daar ben ik best trots op. Deze vrijwilligers besteden een groot deel van hun vrije tijd aan 3VOOR12, terwijl je zelf ook altijd moet blijven uitleggen dat ook jij vrijwilliger bent.”

Waarom stop je ermee?

“Ik heb het gewoon veel te druk en merk dat ik daardoor niet genoeg tijd heb voor 3VOOR12. Ik ben eindredacteur bij Froeks.TV en dat is vrij hectisch werk. Daarnaast hebben we veel doelen bereikt en het lijkt me daarom goed dat frisse mensen het stokje overnemen. Ik heb de afgelopen periode veel tijd aan werk en nevenactiviteiten besteed en weinig tijd voor mezelf of nieuwe dingen gehad. En die nieuwe dingen zijn wel op mijn pad gekomen. Zo mag ik het Freeze festival gaan programmeren. Dat lijkt me een fantastische uitdaging. Natuurlijk blijf ik betrokken bij 3VOOR12, ik wil weer eens wat vaker een stukje schrijven, want dat is gewoon ook erg leuk om te doen.

En ik zal het hoofdredacteurschap ook wel missen. Zo vond ik het bijvoorbeeld altijd hartstikke leuk om de gezellige redactievergaderingen voor te zitten of met Paul een biertje te drinken en de maand door te spreken.  Of om als bezoeker in Romein te komen en te zien dat er weer druk gefotografeerd en geschreven werd voor de site.  Het is raar om iets wat je hebt opgestart weer te laten gaan. Het was ontzettend leuk en gezellig om 3VOOR12 Friesland samen met Paul op te zetten en samen met alle anderen vorm te geven. Maar het is nu ook weer tijd om andere avonturen aan te gaan.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland