Een avondje vuige rock ' n roll Een avondje vuige rock ' n roll

Peter Pan Speedrock, Dead Horse Running en The Accelerators in Romein

Een avondje vuige rock ' n roll

Peter Pan Speedrock, Dead Horse Running en The Accelerators in Romein

Aanstaande vrijdag weer een avondje ouderwetse vuige rock' n roll in Leeuwarden als Peter Pan Speedrock, Dead Horse Running en The Accelerators langs komen in poppodium Romein.

Peter Pan Speedrock, Dead Horse Running en The Accelerators in Romein

Op vrijdag 30 januari zal de legendarische speedrockformatie Peter Pan Speedrock Poppodium Romein te Leeuwarden aandoen Dat belooft weer een enorm feest te worden. Support acts zijn deze avond Dead Horse Running en the Accelerators. De deuren openen om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 12 euro.

De uit Eindhoven ‘Rockcity’ afkomstige formatie Peter Pan Speedrock heeft vrijwel ieder podium in Nederland al eens aangedaan. Van louche krakerkroegen en besloten bruiloften tot de Heineken Music Hall; van het Deense Roskilde tot Dynamo Open Air en Wâldrock. Met meer dan 1250 shows, 10 albums, 3 singles, een enorme live reputatie en erkenning in Nederland en het buitenland, kan Peter Pan Speedrock zich met recht één van de grootste Nederlandse bands noemen. De bevestiging hiervan is wel dat alle drie de bandleden tussen 2003 en 2006 door het Nationaal Pop Instituut achtereenvolgens werden uitgeroepen tot beste drummer, beste gitarist en beste bassist van Nederland.

Na hun optreden in oktober vorig jaar in Iduna te Drachten vertrouwde zanger/gitarist Peter van Elderen aan 3VOOR12 Friesland toe dat poppodium Romein een van de favoriete zalen van de band is. Het is voor Peter de vierde keer dat hij in Romein staat en hij bewaart er goede herinneringen aan. Dat belooft dus een mooie avond te worden.

Het Friese “three guitar army” Dead Horse Running staat voor “good-time-asskicking-hardrockin’ music”. Met een rock-cocktail met invloeden variërend van southern rock tot hardrock naar punk en ouderwetse rock ’n roll, weet deze band altijd een passende soundtrack te creëren voor een goed feest.

Met een geheel eigen geluid van punk rock ’n roll vol energie, geïnspireerd door klassiekers als The Ramones, The Dwarves, Rancid en Screeching Weasel, heeft de Rotterdamse band The Accelerators al de nodige successen geboekt in binnen- en buitenland. Zo wonnen ze een landelijke competitie van Rock ’n Roll Highschool, wat ze studiotijd en een landelijke promotiecampagne opleverde en werd er al uitgebreid getoerd door Nederland, België, Engeland en Duitsland.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland