Freeze, editie 2009 wordt een écht festival Freeze, editie 2009 wordt een écht festival

Even bellen met programmeur Sjoerd Bootsma

, Anke Meijer

Freeze, editie 2009 wordt een écht festival

Even bellen met programmeur Sjoerd Bootsma

Anke Meijer ,

Sjoerd Bootsma is één van de masterminds achter de aankomende editie van het Freeze Festival. Er is nog een week te gaan tot de kick-off. 3VOOR12 Friesland belt om te checken of er al sprake is van een gezonde spanning.

Even bellen met programmeur Sjoerd Bootsma

Sjoerd Bootsma is één van de masterminds achter de aankomende editie van het Freeze Festival. Er is nog een week te gaan tot de kick-off. 3VOOR12 Friesland belt om te checken of er al sprake is van een gezonde spanning.

“We hebben weinig tijd voor spanning gehad”, zegt Sjoerd Bootsma, “in juni van dit jaar kregen we pas de definitieve ‘go’ voor het festival. Vanaf dat moment was het alleen maar vol gas er tegenaan om het festival voor elkaar te krijgen. En dit jaar wordt het ook echt een ‘festival’. We hebben in vorige jaren gemerkt dat de Harmonie wat kil kan aandoen, wat teveel ‘highbrow’. Dit jaar doen we er alles aan om de echte festivalsfeer te creëren. De aankleding wordt bonter; er is veel te doen en te zien en dat tot in de late uurtjes.

Waar zijn jullie trots op?
“We zijn als organisatie het meest trots op -en daar gaat het bij een festival ook om- de line-up die er dit jaar staat. We hebben Kubus & BangBang, Daily Bread, The Death Letters en Bonne Aparte weten te strikken. Dit zijn bands die inmiddels aan het internationale firmament stralen. Daarnaast hebben we ook een aantal frisse lokale bands die het beluisteren waard zijn. Dus een stevig en tof programma”.

En wat is er nieuw?
“Dit jaar hebben we voor het eerst een buitenpodium. Dit podium is te vinden voor café Zelle en café De Markies. Om drie uur ’s middags is daar de aftrap van het festival. Het buitenpodium is gratis dus ook voor degene die nog  Freeze-maagd is een mooie gelegenheid voor een eerste kennismaking.

Zijn er nog spannende dingen te beleven tijdens Freeze?
“Jazeker, voor alle betalende bezoekers wordt het festival dit jaar extra spannend, er valt namelijk een zeer coole auto te winnen. Hoe en wat blijft nog even geheim.”

Over het Freeze Festival
Het Freeze Festival wordt op 26 september 2009 gehouden in de zalen van stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Kijk voor de line-up en kaartverkoop op www.freezefestival.nl

3VOOR12 Friesland is natuurlijk ook van de partij. En we komen je ook nog ontzettend tegemoet. Jullie aandacht voor de volgende acties:

Oordoppenactie
3VOOR12 Friesland redt je gehoor! Tijdens het festival kun je tegen een sterk gereduceerd tarief professionele oordoppen laten aanmeten. Zulke oordoppen zijn een must voor elke fervente festivalganger.

Vrijkaarten
Voor de arme Freeze-fans onder ons is er nog hoop. 3voor12 Friesland mag 5 x 1 kaart weggeven. Mail snel je naam en adres naar 3voor12friesland@gmail.com. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar van één van de kaarten.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland