Rock + Bier + Romein = Pitten² Rock + Bier + Romein = Pitten²

The Accelerators + Dead Horse Running + Peter Pan Speedrock

, tekst: Sierd van der Bij foto's: Minze Dijkstra

Rock + Bier + Romein = Pitten²

The Accelerators + Dead Horse Running + Peter Pan Speedrock

tekst: Sierd van der Bij foto's: Minze Dijkstra ,

In oktober van het afgelopen jaar deelde frontman Peter van Elderen ons mee dat Romein tot één hun favoriete podia behoort. En laat Peter Pan Speedrock nou net één van die grootse Nederlandse bands zijn die graag gezien wordt in Romein. Met een kwartet Rotterdamse punkrockers en een stel Friese oerrockers erbij was het gemakkelijk rekenen: Rock + bier + vol Romein = Gezelligheid x Pitten in het kwadraat.

The Accelerators + Dead Horse Running + Peter Pan Speedrock

Als je Peter Pan Speedrock wilt zien, dan zorg dat je tijdig in Romein bent. Je blijft niet net iets langer voor de tv of in het café hangen. Voor half negen ben je binnen en sla je een flinke hand vol muntjes in, zodat je niet tijdens de uitvoering van Schoppen Aas hoeft te realiseren dat je er geen meer hebt. Je vrienden en je bekenden doen hetzelfde en zo sta je in een rij te wachten tot je aan de beurt bent. De dames achter het loket hebben het druk met muntjes tellen en verkopen. Je hebt al zeker twee nummers gemist van het voorprogramma en je bent blij dat je eindelijk de buit binnen hebt en de opwarmer The Accelerators kunt bekijken. 

The Accelerators zijn net iets ouder dan de avond, maar wat zijn die gasten goed bezig. De Rotterdammers maken al aardig furore in het westen van Nederland en Europa. Er zit in maart een nieuwe cd aan te komen en ze draaien al zes jaar mee in het punkrock circuit. Die zes jaar kunnen nog wel eens twaalf of zelfs vierentwintig worden, want ze lokken alle kersverse oppassers van consumptiemuntjes de zaal in. Lekkere snelle Rancid punk en zo nu en dan een adempauze in de sfeer van Green Day. En dat omlijst door een geïnspireerd podium performance.

Door de blitzkrieg van The Accelerators komt ‘ons eigen’ Dead Horse Running ietwat lafjes uit de verf. De kritische blik van de bandleden van Peter Pan zouden wel eens op de zenuwen van band kunnen werken, want de “three guitar army” kan de harten van het publiek maar moeizaam veroveren. Wat echter gezegd moet worden is dat Dead Horse Running zich niet in een hokje laat plaatsen. In principe kan dat een prachtig gevarieerd programma opleveren, maar in deze setting komt het rommelig over. Geen touw aan vast te knopen.

Rond een uurtje of elf is het de beurt aan Eindhoven. Ambassadeurs van deze zelfbenoemde Rockcity zijn uiteraard de helden van Peter Pan Speedrock. En natuurlijk is het Dikke Dennis die zijn favoriete band aankondigt. Openingsnummer Cockteaser maakt de rekensom helemaal compleet, want er wordt wel het een en andere mee geteased. Het testosteron begint bij een ieder te borrelen en er wordt meteen flink op los gepit. Die pit blijft tot de korte pauze voor de toegift aan, want met nummers als Transylvanian Express, Resurrection en Killerspeed gunt Peter Pan het publiek geen rust. Vol overtuiging en vette speedrock.

De zoveelste vertolking van Schoppen Aas door Dikke Dennis brengt de zaal tot een hoogtepunt van extase. Op het hoogtepunt wordt routineus voort gebreid met het ene na het andere extra nummer. De jonge fans laten hun laatste energie de vrije loop gaan door een nummertje mee te brullen met zanger Peter. “Die jonge generatie levert een flinke dosis inspiratie op voor het schrijven van nieuwe nummers,” aldus Peter na afloop van het concert. Die opmerking tovert een flinke glimlach op de uitgeputte jonge fans die erbij staan. 3VOOR12 Friesland kon zich helemaal vinden in de woorden van Dikke Dennis: “Het was goed!” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland