Wakeful heeft nieuw vlees in de kuip Wakeful heeft nieuw vlees in de kuip

De drummer heeft het uitgemaakt

, Werner Cazemier

Wakeful heeft nieuw vlees in de kuip

De drummer heeft het uitgemaakt

Werner Cazemier ,

Zo sta je in de Jametery je nieuwe plaat op te nemen. Je hebt je eerste paar live optredens weer gehad na een lange break. Je cd staat op het punt om uit te komen en dan gebeurt het: de drummer vertrekt.

De drummer heeft het uitgemaakt

Zo sta je in de Jametery je nieuwe plaat op te nemen. Je hebt je eerste paar live optredens weer gehad na een lange break. Je CD staat op het punt om uit te komen en dan gebeurt het: de drummer vertrekt.

Nog een paar weken terug vertelde zanger Yge van de band Wakeful hoe het met hun aankomende plaat ging. ‘Het is niet echt een demo maar ook geen cd. We willen ons laten zien aan de rest van Nederland en buiten de grenzen van Friesland gaan. We hebben ons nu meer gefocust op het dubbele gitaarwerk en de verschillende lijnen die in elkaar overlopen. De eerste cd was meer het basic beukwerk, dat wel heel vet is. Maar als je het vergelijkt wordt het nu wel een ander staaltje muziek.’

De nieuwe CD die nog uitgebracht moet worden is meteen ook een einde van een hoofdstuk voor Wakeful. Drummer Ingmar heeft namelijkl laten weten dat hij niet verder gaat met Wakeful.

Gelukkig hoefde Wakeful hier niet lang om wakker te liggen met al het metal talent dat Friesland rijk is. Jouke Grit heeft zijn drumkrukje bij de band neergezet en samen gaan ze er vol gas tegenaan. De factor ‘kansloze humor’ maakt deze match perfect, aldus de band. Door de drummerwisseling zijn er helaas wat optredens afgezegd maar in het begin van 2010 kunnen we de heren weer live in actie zien. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, op de MySpace van de band staat ook al vast een voorproefje van het album.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland