Marike Jager verovert glimlachend het theater Marike Jager verovert glimlachend het theater

Singer-songwriter sluit theatertour af in De Harmonie

, Arjen Brander

Marike Jager verovert glimlachend het theater

Singer-songwriter sluit theatertour af in De Harmonie

Arjen Brander ,

Marike Jager behoort tot de beste singer-songwriters van Nederland, dat bewees ze wederom op zaterdag 12 december in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Vanaf de eerste noot hangen de luisteraars aan haar lippen. 3VOOR12 Friesland was bij haar prachtige, voorlopig laatste, concert.

Singer-songwriter sluit theatertour af in De Harmonie

Er zijn van die muzikanten die je grijpen vanaf de eerste noot en je niet meer loslaten. Marike Jager is zo’n muzikant. Vanaf het moment dat ze akoestisch -vanachter het publiek- de zaal betreedt, pakken haar prachtige nummers je in. Meteen is het publiek muisstil. De aandacht is gericht op deze singer-songwriter, die lijkt gemaakt voor het theater. Van het getik van de hakken van Marike tot het aanslaan van de pedalen: alles is te horen. Op deze manier wordt het een fijne, intieme show.

'Waar menig singer-songwriter jaloers van wordt'

Drummer Nicky Hustinx en toetsenist Henk Jan Heuvelink dragen hier met hun luchtige en speelse spel aan bij. Dat het slechts een drietal is, doet niks af van het warme geluid dat ze produceren. Hun geluid doet de liedjes eer aan. Op de juiste momenten komt Marike, tussen de nummers door, met bijbehorende anekdotes en fascinerende verhalen. In combinatie met haar humor en glimlach is het publiek al snel om. De hele show houdt ze de aandacht van het publiek op zich gericht, iets waar menig singer-songwriter jaloers van wordt. Marike voelt zich op haar gemak op het podium en dit gevoel brengt ze over naar het publiek.

Ook in haar eentje weet ze te overtuigen. Wanneer de andere bandleden van het podium verdwijnen, neemt Marike plaats achter de piano en brengt ze twee nummers ten gehore, waarvan Like You er vooral positief uitspringt. Maar het nummer Space, dat ze samen met Henk Jan Heuvelink speelt, blijft een hoogtepunt in het repertoire. Bij dit liedje blijkt maar weer eens dat Marike tot de beste singer-songwriters van Nederland gerekend mag worden.

'De stekker eruit'

Marike Jager houdt het nu een tijdje voor gezien: ze trekt de spreekwoordelijke stekker eruit en gaat een tijdje op reis. Het is te hopen dat ze snel terugkeert, want dit smaakt naar meer! Maar op zo’n avond is wel even te teren: een avondje theater met Marike Jager vergeet je niet snel.

Wie? Marike Jager
Waar? Stadsschouwburg De Harmonie
Wanneer? Zaterdag 12 december
Hoeveel? Ongeveer 200 mensen, lekker vol!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland