Genomineerden Friese Popawards 2009 Genomineerden Friese Popawards 2009

Wint Daily Bread, ITGWO, Jan Switters of JOOP de Friese Popprijs?

, Persbericht

Genomineerden Friese Popawards 2009

Wint Daily Bread, ITGWO, Jan Switters of JOOP de Friese Popprijs?

Persbericht ,

Dit jaar worden de Friese Popawards voor het eerst uitgereikt op POPid, de Noordelijke Muzikantendag, georganiseerd door Friesland Pop in samenwerking met Het Bolwerk op zaterdag 19 december. Bij drie van de vier prijzen wordt de winnaar bepaald door een vakjury. Bij de Leeuwarder Courant Publieksprijs is het aan het publiek om een winnaar te kiezen. Er kan tussen 9 en 16 december gestemd worden via www.lc.nl.

Wint Daily Bread, ITGWO, Jan Switters of JOOP de Friese Popprijs?

Dit jaar worden de Friese Popawards voor het eerst uitgereikt op POPid, de Noordelijke Muzikantendag, georganiseerd door Friesland Pop in samenwerking met Het Bolwerk op zaterdag 19 december.

 

Bij drie van de vier prijzen wordt de winnaar bepaald door een vakjury. Bij de Leeuwarder Courant Publieksprijs is het aan het publiek om een winnaar te kiezen. Er kan tussen 9 en 16 december gestemd worden via www.lc.nl. In 2009 gaat het om de volgende prijzen en genomineerden:

 

FRIESE POPPRIJS 2009

Gesponsord door de Academie voor Popcultuur en D’Drive/Pop & Media

Prijs: € 1500,-

Genomineerden:

JOOP

Frieslands populairste dj draait op de grootste feesten en sluit het jaar in stijl af met de Sensation oudejaarsparty op 31 december in Melbourne

Daily Bread

In 2008 winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân en nu al een boekingscontract Bij Boom en een platendeal bij Excelsior. Speelden al op grote festivals als Paleo in Geneve, Play in Hasselt en Go North! in Inverness.

Jan Switters

Jan Switters werd dit jaar 50 en vierde dat op gepaste wijze in het nieuwe Bolwerk. Jan zet zich al jaren in voor Friese bands, was ook in 2009 daarvoor weer hard in de weer met z’n studio in Gau en neemt per 2009 ook het beheer van de Popkelder onder z’n hoede.

Into The Great Wide Open

Into The Great Wide Open is een nieuw festival voor kwaliteitspopmuziek op Vlieland. Het festival was bij de eerste editie met 4000 bezoekers meteen al uitverkocht. Over succes gesproken!

 

PUBLIEKSPRIJS 2009

Gesponsord door de Leeuwarder Courant

Prijs: € 1000,- en een speciaal opgemaakte voorpagina

Genomineeren:

Wall Of Sound

De Fries Groningse band Noir regelde bij de herdenking van de val van de Berlijnse muur  een bijzonder project met een muur van bijna 200 gitaristen in het Berlijnse Mauerpark.

Jean Parlette

De Leeuwarder band bedacht als alternatief voor de ouderwetse BUMA-systematiek een bandlidmaatschap voor iedereen.

PM2AM

Een nieuw boekingskantoor in Leeuwarden voor boekingen en organisatie op het terrein van house, club en latin-house. PM2AM doet o.a. de organisatie van de succesvolle Candy Club buiten Friesland.

Noardewyn

Noardewyn biedt veel ruimte aan Friese popmuziek op Omrop Fryslân. Ook jong talent komt aan de bak in het programma van Willem de Vries en Wim Brons.

Jan & Romke Kleefstra

Jan en Romke Kleefstra maken niet alleen uitzonderlijke muziek, maar doen dat vaak ook nog op heel bijzondere plaatsen door heel Europa.

Café Scooters

Scooters biedt podium als één van de weinige muziekcafé’s veel ruimte aan beginnend talent in Leeuwarden.

Metal in Romein

In Romein was in 2009 een ijzersterke metalprogrammering te bewonderen. Programmeur Wietze Meetsma had een grote hand in optredens van Sepultura tot Entombed en alle andere metalacts die ook nog op het podium van Romein te bewonderen waren.

Ska 3

Met een vrolijke combinatie van ska en vrije bewerkingen van K3 nummers kreeg Ska 3 niet alleen de lachers op hun hand, maar ook nog eens de voetjes van de vloer.

Beachrockers

Beachrockers festival bij Sint Nicolaasga was het eerste grote openlucht housefeest in Fryslân.

JC M!X

Het jongerencentrum M!X in Wolvega maakte een reuzensprong van een moeizaam bestaan naar meer dan 10.000 bezoekers in 2009.

 

 

TALENTPRIJS 2009

Gesponsord door de Gemeente Sneek

Prijs: € 500,-

Genomineerden:

Olene Kadar

Herman van Zwol maakte in 2009 onder zijn artiestennaam Olene Kadar stormachtig naam in het technocircuit, zowel in Nederland als daarbuiten.

Dial-A-Poets

Een bijzondere act met bijzondere muziek. Dial-A-Poets combineert alternatieve indierock met jaren 80 electro en jaren 90 house. Electrotrashdancepunkrockextraordinaire!

0ne Trick Pony

Anne Fleur Kan maakte in 2009 niet alleen bijzondere liedjes, maar was daar doodleuk ook nog eens mee op Lowlands te bewonderen.

Disintegrate

Disintegrate was al winnaar van de Friese Metal Battle, schopte het vervolgens als metalband tot de finale van de Kleine Prijs en opende als klap op de vuurpijl op Wâldrock.

 

KLIPKAR+ PRIJS voor beste videoclip

Gesponsord door Omrop Fryslân

Prijs: € 500,-

Genomineerden:

‘Monstertux – Stoical’ door Marielle Alferink e.a.
Mooi vormgegeven clip met als winnende element de compleet andere wereld van de poppen-operatiekamer. Goed gevonden hoofdpersoon en beeldend heel sterk door de goed gekozen materialen van het decor.
Strawelte – De Mem Fan Doutzen’ door Pieter Tsjeerdsma
Qua vormgeving een beetje jaren 90, maar simpel en doeltreffend en heel erg populair.

Lawn – Downstream’ door Jules van den Steenhoven
Goede filmische clip van een spelende band in combinatie met een goed gevonden scene met een raadselachtige, gespierde hometrainerrijder.
Montanas – Loneley’ door The Montanas
Knap gemaakte apocalyps in de Leeuwarder binnenstad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland