Friese Flitsen week 52 Friese Flitsen week 52

Kort popnieuws uit de provincie

Friese Flitsen week 52

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voortaan voor jou. In Friese Flitsen vind jij voortaan alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Allereerst een overzichtje van de winnaars van de Friese Popprijzen. De Friese Popprijs ging afgelopen zaterdag naar Jan Switters. 0ne Trick Pony ging met de talentprijs aan de haal. De Kleefstra’s haalden de meeste stemmen binnen voor de LC Publieksprijs en de prijs voor de beste clip ging naar Monstertux. Iedereen van harte gefeliciteerd met deze prijzen.

Afgelopen donderdag, 17 december, gingen de kaarten voor de lustrum editie van Liquids vermaarde oud en nieuw party’s in de voorverkoop. We ontvingen meerdere hyve berichten over dit heugelijke feit. Het feest is ook dit jaar weer in Saray, alwaar je ook je kaartjes kunt kopen. Op is op en de voorverkoop ging vorig jaar vreselijk snel, dus mocht je naar deze party willen, dan is beetje tempo wel wenselijk. Saray zit trouwens aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.

Dinsdag 22 december komt de Serious Request surprise caravaan naar het Winterfeest in Ljouwert. Dat betekent geld inzamelen tegen malaria. Natuurlijk hier en daar voorzien van een muzikale noot. Vanaf 14.00 op het Oldehoofsterkerkhof. De Spotrockers hebben hun clip trouwens geupload bij 3FM, zodat je hun kersthitje aan kunt vragen. Voor veel geld natuurlijk: https://www.komzelfinactie.nl/Site/Pages/Demo/View.aspx?ID=1537  Daarnaast is bekend geworden dat diezelfde rockers woensdagavond met vangrail optreden in Huize Maas te Groningen. Ook in het kader van Serious Request.

Op de gratis te downloaden cd Christmas Candy from the Netherlands staat een nummer van Monstertux. Verder staan er tracks van ondermeer Audiotransparent en Moss op dit virtuele schijfje. Gratis binnen te halen, dus een echt kerstcadeautje: http://christmascandy.bandcamp.com/

Pioneers of Love verkondigt op Twitter dat er weer wat nieuwe tourdata met Moke bijgekomen zijn. 9 jan Waerdse Tempel, Heerhugowaard / 23 jan Iduna, Drachten / 19 feb Metropool, Hengelo / 27 feb Perron 55, Venlo.

Thrash/deathmetalband en Wâldrockopener Disintegrate heeft trouwens een videoclip gemaakt voor het nummer Mediacrity, afkomstig van hun eerste cd Destructive Capacity. De clip is geregisseerd door Danny Boonstra en Jeroen Grondijs. Kijken? De band heeft een eigen Youtube kanaal: www.youtube.com/user/Disintegrateofficial

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland