Energiek Moke laat Romein kolken Energiek Moke laat Romein kolken

Sterke support-act van veelbelovende Friese pioniers

, Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Oscar van Anjewierden

Energiek Moke laat Romein kolken

Sterke support-act van veelbelovende Friese pioniers

Tekst: Femke Jaarsma Foto's: Oscar van Anjewierden ,

In een uitverkocht Romein weet Moke er echt een feest van te maken. De sfeer is goed en de handen gaan dan ook meerdere malen de lucht in. Tijdens de show wisselen up-tempo, luisternummers, hits en stevige rock elkaar af. Alles klopt. Moke is energiek en de band straalt plezier uit. Ook opwarmers Pioneers Of Love bewijzen dat ze hun plek als support-act meer dan verdienen.

Sterke support-act van veelbelovende Friese pioniers

Wat fijn, een uitverkocht Romein. De sfeer zit er ook al lekker in wanneer 21st Century Wave-band Pioneers Of Love aftrapt. De band heeft een eigen sound, waarbij vooral het stemgeluid van zanger Jeroen Grendelman typerend is. Hij wordt wel eens vergeleken met de ‘zeurderige’ stem van Brian Molko van Placebo. De Pioneers frontman oogt soms nog wat onzeker en zijn stemgeluid is niet altijd even krachtig. De Friezen zetten echter een prima show neer, waarin de potentie van de band duidelijk te horen is. Voor het laatste nummer wordt het publiek gewezen op de cd die te koop is: ‘Je mag zelf weten wat je ervoor betaalt.’ De nummers op de promo geven een veelbelovend voorproefje op het debuutalbum van deze Friese pioniers.

‘Handjes in de lucht’

In een bomvol Romein start Moke met het titelnummer van het nieuwe album, The Long And Dangerous Sea. Goed begin van wat een zeer energieke show belooft te worden. Moke speelt met veel plezier en overtuiging. Dit straalt uit naar de zaal en bij de ‘klapmomentjes’ gaan de handen ook echt de lucht in. Wellicht heeft het enthousiasme van Moke ook te maken met het nieuws dat de band diezelfde dag te horen kreeg? De nieuwe single Love My Life werd namelijk uitgeroepen tot Megahit op 3fm.

‘Een switch op het juiste moment’

Bij Black And Blue geeft zanger Felix Maginn aan dat dit één van zijn favoriete nummers is van het nieuwe album. Hier staat een echte frontman, met een geweldige stem en de juiste uitstraling. Bij Rule The World van debuutalbum Shorland lijkt de boel wat in te zakken. Er is een hitje nodig, of in ieder geval een lekker uptempo nummer. En daar is Switch, precies op het juiste moment. Met Lips Like Sugar houden de heren de vaart er goed in. Deze cover van Echo & The Bunnymen is een passende aanvulling op het eigen materiaal. Gitarist Phil Tilli steekt niet onder stoelen of banken dat Moke enorm fan is van de Britse new-wave formatie. Tilli legt dan ook zijn ziel en zaligheid in dit nummer. Zijn gitaarspel is een feest om naar te kijken.

‘Beste show van 2009 in Romein?’

Na een slepend en spannend intro wordt Here Comes The Summer ingezet. De handen gaan wederom de lucht in en de sfeer in Romein bereikt een hoogtepunt. Met The Long Way sluit Moke de reguliere set af. Natuurlijk blijft een toegift niet uit. Maginn komt terug en zingt een ballade speciaal voor Jantina (uit het publiek). Met de andere bandleden erbij sluit Moke na Window Of Hope af met Love My Life. Eén voor één verlaten de mannen vervolgens het podium. Tot drummer Klerkx overblijft en de avond afsluit met een korte drumsolo. Dit mag als één van 2009's beste shows in Romein genoteerd worden!

Wie: Moke en support-act Pioneers Of Love
Waar: Poppodium Romein
Wanneer: vrijdag 4 december
Hoeveel: uitverkocht!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland