Royaal San Andreas

Niet alleen vrijkaartjes...

Sierd van der Bij ,

Aankomende vrijdag brengen de primaten van Wat een AAP! San Andreas naar onze hoofdstad. Leeuwarden wordt getrakteerd op nu al klassieke Dordste emo-core en jij kunt er voor € 5,- óf kosteloos bij zijn en ook nog eens een cd en nieuw schoeisel scoren.

Niet alleen vrijkaartjes...

De apen hebben het er de afgelopen maar druk mee. De ene na de andere grensverleggende band doet Leeuwarden aan en daarmee zorgen ze toch voor dat gevarieerde muziekaanbod wat Leeuwarden zo siert. Alsof San Andreas nog niet genoeg is, komen Believeisadoubt en Greyline doodleuk meeliften. En om het feest helemaal compleet te maken, mag 3VOOR12 Friesland het een en ander namens San Andreas weggeven.

Maar eerst. Wellicht vraag je jezelf wel af wat erachter al die mooie bandnamen schuilt. Laat ons dat dan even verduidelijken.
San Andreas heeft qua stempels een paspoort waar de meeste bands en luisteraars alleen maar van kunnen dromen. Voor ze ook nog maar nummers uitgebracht hadden, stonden ze al in de grotere clubs in Engeland. Een avontuurtje dat naar meer smaakte en al snel volgde er een cd en daarmee de langste tour van een Nederlandse band bij de westerburen. Onder het label Lockjaw Records (Muse, A New Day) is de laatste plaat, Man Or Monster, uitgebracht. De derde cd alweer met Drechtstedelijke emo-core, en nu komen ze pas na vier jaar weer terug in Leeuwarden.

Een, voor Nederlandse begrippen, topper dus, maar wat hebben die apen dan nog meer te bieden? Nou, dat is dus het leuke. Ze hebben besloten om meerdere leuke namen op een avond neer te zetten; zo komt het Groningse Believeisadoubt naar Leeuwarden. Hoewel het niet de eerste keer is dat ze naar Leeuwarden komen, blijft het not your average rockband. Ze vertegenwoordigen dan wel samen met San Andreas emo-core, maar ze zijn een vleugje eigenwijs en juist dát siert ze: een aankondiging voor een huiskamerconcert in dagblad Metro, een eigen sociaal netwerk en een gratis toegankelijk optreden op Eurosonic. Ze weten de aandacht op zich te vestigen, zijn interessant en hun stickers heeft u ongetwijfeld al gespot op uw favoriete treinstation.

En dan Greyline. Vorig jaar openden ze Wâldrock, stonden ze op Eurosonic en Freeze en eerder werden ze derde in de Grote Prijs van Nederland. Niet niks voor deze Friezen die de wereld proberen te veroveren met hun ‘heftige riffs’ en ‘adembenemende melodieën.’ Een band die naadloos het programma van de avond dichtmetselt en er daarmee voor zorgt dat jij donderdag tegen een enthousiaste muur van gitaargeweld aanloopt.

Wil jij de twee kaarten bemachtigen, de nieuwe cd beluisteren en volgende week de show stelen met  nieuwe Converse schoenen? Beantwoord de vraag en mail het antwoord uiterlijk donderdag naar 3voor12friesland@gmail.com. Vraag: In welk jaar stond San Andreas voor het laatst op een Leeuwarder podium?


Wat: San Andreas + Believeisadoubt + Greyline
Waar: Gloppe
Wanneer: Vrijdag 24 april
Hoeveel: € 5,-