3VOOR12/Friesland podium op Befrijdingsfestival Fryslân

Caspian Hat Dance, The Hot Stewards & Green Hornet op de planken

3VOOR12 Friesland verzorgt tijdens het Friese bevrijdingsfeest in Leeuwarden een eigen podium. Met optredens van zigeunerformatie Caspian Hat Dance, de campy rockband The Hot Stewards en sleazy soulrockers Green Hornet, wordt het muzikale programma van het festival versterkt. Dankzij bands als Monstertux, Pioneers of Love en Shaboon heeft het podium ook een Fries tintje. RG & FRgast, winnaars van ‘Fryske Flow 09’ zorgen voor de aftrap.

Caspian Hat Dance, The Hot Stewards & Green Hornet op de planken

3VOOR12 Friesland verzorgt tijdens het Friese bevrijdingsfeest in Leeuwarden een eigen podium. Met optredens van zigeunerformatie Caspian Hat Dance, de campy rockband The Hot Stewards en sleazy soulrockers Green Hornet, wordt het muzikale programma van het festival versterkt. Dankzij bands als Monstertux, Pioneers of Love en Shaboon heeft het podium ook een Fries tintje. RG & FRgast, winnaars van ‘Fryske Flow 09’ zorgen voor de aftrap. Het 3VOOR12 podium bevindt zich op het Schoenmakersperk (bij het Fries Natuurmuseum).

Internationale formatie
Caspian Hat Dance speelt originele en traditionele gypsy muziek. De internationale formatie speelt in barren, kroegen, poppodia, kraakpanden, in huiskamers en op daken. En dat alles op violen en tambourine, accordeon, gitaar, mandoline, dubbel & elektrische bas, de Koerdische-Iraanse Daf, Arabische Darbuka, Afrikaanse Dum-dum, de Andean Charango & Quena en United Station Washboard.

Smerige, sexy rock ‘n roll
Lock up your daughters, The Hot Stewards are in town to raise some eighties hell! Smerige, sexy rock ‘n roll geserveerd door mannen in strakke broeken. The Hot Stewards zijn een multiculturele (Duits, Nederlands, Deens) all-star formatie, die eerder in de bands The Spirit, That Guides Us, Campsite en Jetsetready gespeeld hebben.

Orgelrock uit Groningen
“Rauw, opzwepend en funky” zijn de woorden die Green Hornet het best omschrijven. Met hun aanstekelijke orgelrock speelden de Groningse heren meerdere clubtours. Green Hornet draait al ruim tien jaar mee, optredens op grote Nederlandse festivals (EuroSonic en Lowlands) en eigenlijk overal wel.

Leeuwarder Indierockers
Leeuwarder indierockers Monstertux halen de mosterd bij Placebo, Sonic Youth en The Beatles. Na een succesvol 2008 met veel landelijke optredens en radio-aandacht komt er dit voorjaar een nieuwe plaat uit. Een plaat die naar eigen zeggen ‘erg verrassend, maar steengoed’ zal zijn.

Pioneers of Love
Jonge honden Pioneers of Love speelden zich vorig jaar regionaal en nationaal stevig in de kijker met haar op Britse leest geschoeide gitaarpop. Na veel optredens dankzij het Freesonica-project en een zeer overtuigende show tijdens de finale van de Kleine Prijs van Fryslân geldt Pioneers of Love als één van de meest talentvolle bands van de provincie.

Shaboon
Shaboon uit Drachten won een aantal jaren geleden de voorloper van De Kleine Prijs van Fryslân, stond als Friese opener op het Wâldrock-festival en is met haar combinatie van hardcore-rap en metal één van de meeste energieke bands van Friesland.

Winnaars Fryske Flow 09
Opener van het podium zijn RG & FRgast, twee piepjonge rappers die in april onverwacht winnaar werden van Fryske Flow 09, een rapcontest georganiseerd door Froeks.TV.


Programma:

13.00-13.15 RG & FRgast

13.30-14.00 Shaboon
14.20-14.50 Monstertux
15.10-15.40 Pioneers of Love

16.00-16.45 The Hot Stewards
17.10-17.50 Green Hornet
18.15-19.15 Caspian Hat Dance