Wâldrock 2009!

Datum én eerste namen bekend!

Paul van Berlo ,

Sinterklaas is nog niet eens terug naar Spanje of het eerste nieuws over het nieuwe festivalseizoen is er al weer. En dat nieuws komt uit Burgum waar de Wâldrockorganisatie dit jaar al verrassend vroeg een datum en de eerste ‘grote’ namen heeft vastgelegd. Lees snel verder…………

Datum én eerste namen bekend!

Op internet ging al een paar weken het gerucht dat de roemruchte grindcore-pioniers van Carcass volgend jaar op Wâldrock zouden staan. En dat gerucht is nu bevestigd. Op 13 juni 2009 staan ‘The Gods of grindcore’ in Burgum. Carcass schreef in 1988 metalgeschiedenis met het album ‘Reek Of Putrefaction’ waarmee de grindcore geboren was. Maar Carcass bleef niet stil staan en ontwikkelde zich steeds meer in de richting van de melodieuze death metal. De albums ‘Symphonies Of Sickness’, ‘Necroticism - Descanting the Insalubrious’ en ‘Heartwork’ zijn klassiekers in het metalgenre.

 

En alsof dat al niet nieuws genoeg is, zijn er en passant nog twee ‘grote namen’ vastgelegd. Motorhead lijkt zo’n beetje de huisband te gaan worden op Wâldrock, maar daar zullen weinigen problemen mee hebben. Welke lieden symboliseren de gezelligheid en het karakter van Wâldrock nou beter dan Lemmy en kornuiten?

 

En dan is er ook nog Heaven & Hell , of eigenlijk vooral veel ‘heaven’. Want Heaven & Hell is natuurlijk gewoon Black Sabbath. Nadat Ozzy uit de band werd gezet is deze Black Sabbath bezetting met Ronnie James Dio op zang verantwoordelijk voor twee van de beste Sabbath-albums uit de historie: ‘Heaven & Hell’ en ‘The Mob Rules’. Verplichte koste voor de fans van ‘The Lords of Doom and Gloom’.

 

The Gods of Grindcore, The Loudest Band in the World en The Lords of Doom and Gloom. Dat belooft wat voor zaterdag 13 juni 2009. En de organisatie verwacht snel met meer namen te komen. 3VOOR12 Friesland houd je op de hoogte!