Vanavond: Club 3VOOR12 Friesland met zZz!

En natuurlijk de Freesonicabands Daily Bread, Pioneers of Love en Jean Parlette

Paul van Berlo, ,

Op vrijdag 28 november is er weer een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Friesland. En een vette kunnen we wel zeggen. In samenwerking met Poppodium Romein en Freesonica staat het Amsterdamse garagerockduo zZz op het podium voorafgegaan door de Freesonicabands Pioneers of Love, Daily Bread en Jean Parlette.

En natuurlijk de Freesonicabands Daily Bread, Pioneers of Love en Jean Parlette

zZz, uitgesproken zoals de Fransen Jazz zeggen, maar dan zonder de J en de A. Dit rockduo wordt ook wel omschreven als “ranzige demonische orgelrock”, “vuige elektropop” of “The Doors on speed”. Orgel, drum en zang is alles dat dit duo nodig heeft om hun cocktail van agressieve trance, psychedelische elektro wave, garage soul en rock & roll op het publiek af te vuren.

Rond de eeuwwisseling ontstond zZz toen de huisgenoten Björn Ottenheim en Daan Schinkel besloten muziek te gaan maken in hun kelder, met behulp van een simpele drumkit en een oud kerkorgeltje. Binnen een week waren vijf nummers klaar en werden ze uitgenodigd om te spelen op een feest van een bekende Nederlandse smokkelaar, alwaar het geluid van zZz geboren werd. Sindsdien bouwde zZz een beruchte live reputatie op en werd het nummer “Ecstasy” gebruikt als achtergrondmuziek bij de heetste seksscène in de film “Phileine zegt Sorry”.

Inmiddels heeft zZz opgetreden in alle grotere ‘alternatieve’ radio shows, zalen en festivals in Nederland en België. zZz bracht vorige week haar tweede album uit: ‘Running with the beast’. De band bewijst daarop zich verder ontwikkeld te hebben. “Running With The Beast brengt sleazedisco met klasse” aldus 3VOOR12 landelijk, dat het album bestempelde tot ‘album van de week’.

‘De VWO-versie van zZz,’ zo wordt het trio van Daily Bread ook wel genoemd. Daily Bread is een zeer jonge en enthousiaste band – ze bestaan pas een jaar - met de ongebruikelijke bezetting van drums, bas en philicorda-orgel, waarmee de band een vernieuwend en uniek geluid neerzet: sexy-garage-dance. Het eerste optreden van Daily Bread was tijdens een Lokaal Kabaal avond in Romein. Denk aan een enerverende combi van de rauwe energie van de ‘60’s garagerock, het tegendraadse van de Nederlandse Indierockscene en de dancegrooves van elektro.

Met die stijl wist Daily Bread al direct de Kleine Prijs van Fryslân te winnen en een plaats in het Freesonica-project af te dingen. Maar het gaat steeds harder met deze band. Afgelopen week werd bekend dat ze spelen op Noorderslag, begin januari in de Oosterpoort in Groningen en dat ze op het punt staan een deal te tekenen bij een bekende platenmaatschappij. Eén van de laatste kansen dus om Daily Bread aan het werk te zien als ‘beginnend bandje,’ want over niet al te lange tijd horen ze bij de hipste acts van het moment.

Gesterkt door de zang en de synthesizer heeft de Leeuwardense band Pioneers of Love zich binnen een jaar neergezet als een grote belofte. De catchy popliedjes zijn na één keer luisteren al niet meer uit je hoofd te krijgen! Met een, door de media met veel lof ontvangen, ijzersterke promo-cd op zak, is de band klaar om Nederland te gaan veroveren!

Jean Parlette is de naam van het kwartet dat de betoverende elektro-akoestische popmuziek van Jos Blomsma live ten gehore brengt. De muziek is zijn manier om op een vriendelijke en soms ietwat onhandige manier met de wereld te communiceren. Een intrigerende combinatie van warme rhodespartijen, klassieke instrumenten als cello en flamencogitaar en subtiel verwarrende elektronica maakt van Jean Parlette een unieke liveband.

De deuren openen deze avond om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 6 euro.

Voor de eerste 6 bezoekers die een complete Freesonicaband op kaart hebben weten te bemachtigen is er gratis entree. Check de Freesonica-site voor details over deze kaartenactie.