Monique Monique

De eerste column van Wilbert Elting

, Tekst: Wilbert Elting

Monique

De eerste column van Wilbert Elting

Tekst: Wilbert Elting ,

En we hebben een nieuwe columnist bij 3VOOR12 Friesland: Wilbert Elting. Zijn eerste bijdrage verscheen enige tijd geleden ook al op zijn weblog. Vanaf volgende week volgen exclusieve 3voor12 columns.

De eerste column van Wilbert Elting

Lieve Monique,

Allereerst wil ik zeggen dat het me spijt dat ik dacht dat jouw liedje van Kus was. Maar eigenlijk is het ook een beetje je eigen schuld. Denk je niet? Want die tekst... Hoe ben je daar ooit opgekomen? Of je songwriter anders. Met een enorme poëtische krachttoer heeft blijkbaar heel zingend Volendam dit in elkaar geknutseld voor het zusje van... Want eigenlijk ben je kapster. Wat je vast ook veel beter kan, beetje knippen, beetje hip doen, beetje de lokale Kwakmans en Smitjes knippen. Ja, dat ging best goed hè?

Dat zingen dan weer niet. Want dat de teksten heel slecht zijn daar kan ik me wel overheen zetten na een paar biertjes. Bovendien draaien ze in de lokale dancing ook alleen maar het refrein. Wat wel catchy is. En alle meisjes doen dan zo'n dansje waarbij ze naar je wijzen. Dat je mee mag naar het ontbijt. Dat is wel geil.

Maar goed, dat zingen. Monique, lieve meid, ik ben bang dat jij en je liedje één van de eersten zijn die beter klinken in de karaokebar, dan het origineel.

En dan ben je ook nog de vrijgevochten feministe! Want niet ik, maar jij vraagt me mee naar je huis. Terwijl ik je eigenlijk alleen maar een drankje aan wilde bieden. Dat maak ik tenminste op uit de eerste regels. En je hebt je rode vwodka red-bull nog niet achter de kiezen of je ligt in m'n armen. Zodat we vervolgens mijn fantasieën kunnen gaan uitleven. Dat is dan wel weer fijn.

Maar nee, Monique. Ik val er niet voor. Dat dansje van je is te belachelijk voor woorden. Bovendien heb ik het idee dat je stottert. Of je wilt gewoon graag laten zien hoe je het woord fantasie spelt.

Boodschap overgekomen Monique? Niet meer doen hè...

Kus(je?)

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland