Omroep Mercurius haakt in bij jubileumuitzending 3VOOR12/Friesland Omroep Mercurius haakt in bij jubileumuitzending 3VOOR12/Friesland

Dikke kabels vanuit Poppodium Romein naar buurman Mercurius

, Atze de Vrieze,

Omroep Mercurius haakt in bij jubileumuitzending 3VOOR12/Friesland

Dikke kabels vanuit Poppodium Romein naar buurman Mercurius

Atze de Vrieze, ,

Op 15 mei viert 3VOOR12 haar 10-jarige verjaardag. Door het hele land worden er 11 festivals georganiseerd die allen live op de digitale kanalen van 3VOOR12 worden uitgezonden. De Leeuwarder stadsomroep Mercurius vond dit plan zo leuk, dat ze graag een lijntje meeprikken en het hele festival ook live in Leeuwarden uitzenden.

Dikke kabels vanuit Poppodium Romein naar buurman Mercurius

Soms is de optelsom simpel. De vrijwilligers van 3VOOR12/Friesland werken zich het vuur uit de sloffen om 15 mei een live-avond te verzorgen vanuit poppodium Romein in Leeuwarden. Ze hebben mooie bands, ze hebben mankracht, ze hebben de zaal, maar ze hebben geen verstand van filmen. En laat omroep Mercurius nou precies naast Romein gevestigd zijn. “We hebben alle koppen bij elkaar gestoken en elkaar gevonden”, zegt Leila Kuiper van 3VOOR12/Friesland. “Er zullen donderdag lange kabels drie meter hoog van het ene naar het andere gebouw gespannen worden.” Volgens Dennis Boetes van Mercurius is de grote uitzending ook voor zijn omroep een uitdaging. “Wij gaan ervoor zorgen dat alles wat in Romein gebeurt in Hilversum terecht komt”, zegt hij. “We hebben een draadloze audiofeed en twintig meter dikke kabel voor de video. De uitzending wordt in zijn geheel op ons tv-kanaal uitgezonden. We vinden het een mooi initiatief en willen graag ons steentje bijdragen.” Mercurius houdt zich normaal gesproken bezig met alles wat in Leeuwarden gebeurt. “Van een barbecue op drie hoog tot het Bevrijdingsfestival. Onlangs hebben we een live uitzending gewijd aan de installatie van de nieuwe burgemeester.” 3VOOR12/Friesland heeft 15 mei een avondvullend programma klaar, met Creature with the Atom Brain (België, leden van Millionaire), The Sugarettes, At the Close of Everyday, Jean Parlette, Spotrockers, Bunny Dynamite, Miss Ippi en diverse dj’s op het programma. Cursisten van Pop & Media (Friesland College) zullen samen met Mercurius verantwoordelijk zijn voor het tot stand brengen van de live uitzending.
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland