Hollandse Nieuwe Daily Bread is erg sexy

“We hebben al drie fans”

De Hollandse Nieuwe van deze week is de sexy Friese band Daily Bread.

“We hebben al drie fans”

De Friese band Daily Bread bestaat pas sinds vorig jaar september, maar hebben nu al de Kleine Prijs van Fryslân gewonnen. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde van Nederland en spelen binnenkort een showcase voor de Grote Prijs van Nederland. Ze zijn ook nog eens opgenomen in het Freesonica project. Een project waarin drie bandjes geld krijgen om bijvoorbeeld een plaat op te nemen.


WIE OF WAT IS DAILY BREAD?
“In Friesland noemen ze ons een sexy garage dance band met een theatrale tik. We vinden onszelf inderdaad heel sexy. Ik ben zestien jaar en Stefan en Chris zijn achttien jaar. Sinds september 2007 zijn we bezig.”

VANWAAR DIE NAAM?
“We waren aan het opnemen in de oefenruimte. Ik had mijn laptop mee om het opgenomen materiaal over te zetten. Ik had toen als desktopachtergrond een plaatje met een broodje dat uit een broodrooster sprong met de tekst ‘music is your daily bread.’”

HOE VAAK OEFENEN JULLIE?
“Drie keer per week, 2,5 uur per keer.”

SLIMME DANSBARE POPMUZIEK UIT HET NOORDEN. DE VWO-VERSIE VAN ZZZ OF E.T. EXPLORE ME, NU EEN EP’TJE OPNEMEN EN JE HELEMAAL HET PLEURIS SPELEN
“Ja precies. Helemaal mee eens. Met de kleine prijs van Fryslân hebben we vijf dagen studiotijd gewonnen en met het geld van Freesonica erbij worden dat in totaal zeven opnamedagen. Dus een EP komt eraan. We hebben al veel materiaal en moeten denk ik keuzes maken welke we gaan opnemen.” 

KEUZES:

DAILY BREAD KLINKT BIJBELS… HUMANISTIEKLES OF GODSDIENSTLES?
“Of niet.” 

DE BROODBAK MACHINE OF DE WARME BAKKER?
“De broodbak machine. Ik heb slechte ervaringen bij de bakker.”

SCOREN IN HET NOORDEN OF OP WEG NAAR DE RANDSTAD?
“Naar de Randstad. In het Noorden hebben we al gescoord.”

WAAROM MAKEN JULLIE MUZIEK?
“Het is leuk om muziek te maken, maar we zijn niet begonnen met de intentie om beroemd te worden. Nu dat er toch een beetje aan begint te komen, heeft beroemd zijn ook wel wat. We hebben al drie fans. Ambitie is om in het buitenland te gaan spelen.”

WANNEER SPELEN JULLIE WEER?
“12 juni in de Romein in Leeuwarden en op 27 juni spelen we in het Wilhelmina Pakhuis in Amsterdam.”

WAAOM MOETEN MENSEN JULLIE LIVE ZIEN?
“Omdat het erg dansbaar is en het is leuk om naar ons te kijken."