Lil’ Wayne Lil’ Wayne

De beste rapper van de wereld?

, Tekst: Wilbert Elting

Lil’ Wayne

De beste rapper van de wereld?

Tekst: Wilbert Elting ,

Op deze site gaat het niet zo vaak over rap. Wilbert Elting probeert zich in te kijken. Zijn tweede column.

De beste rapper van de wereld?

Lil’Wayne is de beste rapper van de wereld. Tenminste, als ik het BNN-programma State TV mag geloven. Je kan je afvragen waarom je zulke programma’s moet geloven. Kan ik je ook niet vertellen. De presentatrice zelf ziet er ook uit alsof ze er niet zoveel verstand van heeft. Ik verdenk haar er van voor aanvang van iedere uitzending even de wikipedia-pagina van de gasten door te lezen. Ze interviewt een beetje zoals Matthijs van Nieuwkerk. Licht provocerend maar uiteindelijk altijd heulen met je gast. Om de malaise van de kijker compleet te maken, schuift de hoofdredacteur van de bijbehorende website van State  aan het einde van de uitzending nog even aan. Hij heeft verstand van hiphop, anders was hij niet de hoofdredacteur, en hij bevestigde wat zij al had gezegd. Lil’ Wayne is de beste rapper van de wereld.

Natuurlijk kan het een gigantische inside joke zijn. Dat rappers onderling zeggen: “Hè, die Lil’ Wayne hè… dat is de beste rapper ter wereld!” en dat ze dan heel hard lachen. Tot de ingewijden behoort dan in ieder geval P. Fabergé van De Jeugd van Tegenwoordig. Die roept overal om het hardst hoe geweldig hij Lil’ Wayne wel niet vindt. Zelfs zo geweldig dat hij ook een paar bekertjes syrup naar binnen goot voor de camera’s van BNN, omdat Lil’ Wayne dat ook gebruikt. Het hele idee was vervolgens dat hij ging rappen op ontzettend trage beats, omdat die het lome gevoel dat je van syrup krijgt het best verbeelden. Hij hing op de bank en mompelde wat. Dat heb ik Lil’ Wayne geloof ik ook wel eens op tv zien doen.

Uit doffe ellende heb ik uiteindelijk de cd maar gekocht. Als iedereen roept dat Lil’ Wayne de man is, dan moet ik ook weten waarom. Of in ieder geval net doen alsof ik dat weet. Viel me tegen, die cd van Lil’ Wayne, Tha Carter III. Saaie beats en onverstaanbare teksten en die man heeft ook een vreselijk vervelende stem. Alsof hij altijd eerst zijn favoriete honkbalploeg gaat aanmoedigen en dan de studio induikt, en dan maar hijgen, mompelen en zo nu en dan wat schreeuwen. De hele cd zou men zonder scrupules in de prullenbak mogen gooien, ware het niet dat er uiteindelijk toch nog dertig seconden de moeite waard zijn. Dertig seconden waarop Jay-Z meedoet. Maakt dat dan Jay-Z de beste rapper van de wereld? Ik weet het niet. Nog nooit een cd van hem gekocht. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland