Lekker fris, mag wat fratser... Lekker fris, mag wat fratser...

Gratis feestje op geheime locatie moet haar plek nog veroveren

, Tekst: Willem Wijbenga. Foto's: Frieda Vuur

Lekker fris, mag wat fratser...

Gratis feestje op geheime locatie moet haar plek nog veroveren

Tekst: Willem Wijbenga. Foto's: Frieda Vuur ,

De veelbesproken geheime locatie van de nieuwe, frisse fuif in Leeuwarden blijkt niet de oude gevangenis, of het dak van de Achmeatoren te zijn, maar restaurant-café de Maegdenberg in de Grote Hoogstraat. Tweede verrassing van de avond is het uitvallen van Live-electro act Rolodex. Deze act werd vervangen door Frankie Bubbles, een gerenommeerde DJ uit Hollywood, USA. Dit bleek een meesterlijke zet van de mysterieuze organisatoren van Frisse Fratsen.

Gratis feestje op geheime locatie moet haar plek nog veroveren

Bij binnenkomst, zo rond een uurtje of elf, heeft slechts een enkeling zich al door de kou naar de Maegdenberg weten te navigeren. Bij binnenkomst doet het geheel vrij fruitig aan, er is voor de bezoeker zelfs een appeltje voor de dorst voorhanden. Achter de draaitafel en laptop staan Son of 8 bits en een tot nog toe onbekende mafkees wat warm te draaien. Na enig doorvragen blijkt deze vreemde meneer niemand minder dan de legendarische F. Bubbles. Frisse Fratsen heeft de beste man weten te strikken voor een, voor zover bekend, eenmalig optreden in Leeuwarden.

 

Maar er  zijn ook nog andere toffe DJ's die hun opwachting maken op deze avond. Als eerste mag Son of 8 bits zijn retro-electro en techno door de zaal laten knallen. Lekkere shit om op los te komen. En hoewel de opkomst nog enigszins tegenvalt, zit de sfeer er al wel goed in. Lekkere digitale grooves en beats uit het atari tijdperk gaan er altijd in als ketellapper. En nog een leuk weetje, op de Frisse Fratsen feestjes steekt u er nog gewoon eentje op als u er trek in heeft!

 

Na de set van de Son is de beurt aan Frankie B. om de zaal te vermaken. Het aantal bezoekers is inmiddels ook verveelvoudigd, mogelijk door zich snel verspreidende geruchten over zijn aanwezigheid. De man met een spierwitte afro en een bril die Clark Kent niet zou misstaan, draait de lekkere funky grooves die hem zo typeren, met een volle  dansvloer als onvermijdelijk gevolg. Tijdens de set worden de organisatoren van het feest gebeld door een behoorlijk aangedane manager, die eist Frankie te spreken. Deze weigert dit echter, zelfs na aandringen. “I don't even know my fuckin' manager, man” verklaart hij tussen het opzetten van dikke tracks door.

 

Gumnaam mag als derde DJ van de avond de bal hooghouden. Dit betracht hij met een set vol zware dubstep. Achteraf misschien niet de beste keus, aangezien het aantal bezoekers na aanvang van zijn set aardig begint af te nemen. Mogelijk is dit te verklaren doordat er toch iets mist in zijn geluid. De zware, in de buik doordreunende bassen die dubstep zo typeren komen nu enigszins mak over. Of misschien komt het doordat iedereen na Frankie zo volledig uitgeblust is dat huiswaarts keren en tussen de klamme lappen kruipen de enige reële optie is die nog open staat.

 

Hoe dan ook, de volhardende bezoeker van Frisse Fratsen wordt uiteindelijk wel voor zijn uithoudingsvermogen beloond: met een dikke beukende set van digitale houthakker.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland