Grijp je kans! Grijp je kans!

D-A-A-N en Freesonica gratis in Iduna

Grijp je kans!

D-A-A-N en Freesonica gratis in Iduna

Komende zaterdag gratis te zien in Poppodium Iduna te Drachten: D-A-A-N (De altijd Aparte Nederlander) en de Freesonica-bands Daily Bread, Jean Parlette en Pioneers of Love.

D-A-A-N en Freesonica gratis in Iduna

Komende zaterdag gratis te zien in Poppodium Iduna te Drachten: D-A-A-N (De altijd Aparte Nederlander) en de Freesonica-bands Daily Bread, Jean Parlette en Pioneers of Love.

D-A-A-N mag zich met recht de altijd aparte Nederlander noemen. Deze zesvoudige Europees kampioen fietscross en ex-eigenaar van Leeuwardens eerste koffieshop Daniel Levy is recent opnieuw geboren. "Sinds twee jaar leef ik echt. Vlucht ik niet langer. Ik schreef al jaren liedjes, maar de laatste 2 jaar maak ik ze ook daadwerkelijk af".
Naar eigen zeggen is Daniel Levy alias D-A-A-N de beste vertolker van het manisch depressieve lied. Het is een grap. Maar er zit wat in. Wel met de nadruk op het manische. Want deprimerend is de muziek van de in Noordoost Groningen geboren singer/songwriter allerminst. "Heel even heb ik overwogen om drie kwartier lang te huilen. Maar vrolijke liedjes leken me uiteindelijk toch beter bij me passen".

Daan schrijft opbeurende, lichte liedjes waarin op het eerste gezicht geen vuiltje aan de lucht is. Gemaakt op een computer in zijn Leeuwardense woning. En later ingekleurd met ondermeer een trombone, mondharmonica, slagwerk, accordeon en vibrafoon. Die maken dat elk nummer klinkt als een feest. Als een kinderfeest voor volwassen.
In het zeer aanstekelijke Marie belt Daan het meisje waar hij smoorverliefd op is. Het schutterende telefoongesprekje, met charmant Gronings accent, in het midden brengt de luisteraar gelijk terug naar zijn eigen pubertijd.
Het is grappig. Eenvoudig. Maar ook ontroerend. Die combinatie, samen met zijn onuitputtelijke fantasie, is wat D-A-A-N zo apart maakt.

Freesonica!

Freesonica, het uiterst succesvolle bandondersteuningsproject, bestaat vijf jaar. En succesvol is het ondersteuningsproject van Stichting Friesland Pop de afgelopen jaren zeer zeker geweest! Het is bijna een understatement om te zeggen dat het hoofddoel van het Freesonica-project; Friese bands handvaten en ondersteuning geven gericht op professionalisering, naamsbekendheid en meer optreedmogelijkheden buiten de regio, is gehaald.

Believeisadoubt speelde tientallen shows, waaronder support voor grote internationale acts in onder andere de Melkweg, New Killer Stars scoorde een Amerikaanse platendeal, Melanocaster speelde het publiek plat op Parkpop en Monstertux deed meerdere supportshows voor Marillion en won de Dommelsch Locals Only! Award. Maar het beste voorbeeld is natuurlijk dat meerdere Freesonica-bands afgelopen jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland stonden, waarbij In Limbo en Believeisadoubt respectievelijk tweede en derde werden en Zwart op Wit met een straatlengte voorsprong de publieksprijs veroverde. Al met al vijf jaar Freesonica om trots op te zijn! Op naar de tien!

Freesonica blijft natuurlijk talentvolle Friese bands ondersteunen; de bands die in 2008 voor het Freesonica- project zijn geselecteerd:

Daily Bread (sexy garage dance)
Daily Bread is een zeer jonge en enthousiaste band met de ongebruikelijke bezetting van drums, bas en philicorda-orgel, waarmee de band een vernieuwend en uniek geluid neerzet: sexy-garage-dance. Denk aan een enerverende combi van de rauwe energie van 60-ies garagerock, het tegendraadse van de Nederlandse indierockscene en de dancegrooves van electro. Dit jonge trio heeft bijna een platendeal met Excelsior op zak en staan ook op Noorderslag 2009. Hoe hard kan het gaan?

Jean Parlette (betoverende folktronica)
Jean Parlette is de naam van het kwartet dat de betoverende elektro- akoestische popmuziek van Jos Blomsma live ten gehore brengt. De muziek is zijn manier om op een vriendelijke en soms ietwat onhandige manier met de wereld te communiceren. Een intrigerende combinatie van warme rhodes-partijen, klassieke instrumenten als cello en flamencogitaar en subtiel verwarrende elektronica maakt van Jean Parlette een unieke liveband.

Pioneers of Love (21st Century Wave)
Gesterkt door de zang en de synthesizer heeft de Leeuwardense band Pioneers of Love zich binnen een jaar neergezet als een grote belofte. De catchy popliedjes zijn na één keer luisteren al niet meer uit je kop te krijgen! Met een ijzersterke promo-cd op zak, die door de media lovend is ontvangen, is de band klaar om Nederland te gaan veroveren!

Naast de ondersteuning (zoals managementadvies, podiumpresentatie, mediatraining gegeven door professionals) die deze drie Friese bands krijgen aangeboden, is er een tour georganiseerd van september tot en met december. De bands geven optredens op de grotere podia in Noord-Nederland. Het eindoptreden en cd-presentatie zal op Eurosonic plaatsvinden. Net als vorig jaar vindt de aftrap van Freesonica weer plaats op het Freeze Festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland