Frisse Fratsen voor nieuwe verse sounds Frisse Fratsen voor nieuwe verse sounds

Nieuwkomer Friese scène gaat voor lekker fris, lekker anders

, Tekst: Willem Wijbenga

Frisse Fratsen voor nieuwe verse sounds

Nieuwkomer Friese scène gaat voor lekker fris, lekker anders

Tekst: Willem Wijbenga ,

Frisse Fratsen is een nieuw feestje in Leeuwarden, dat een alternatief probeert te bieden. Als tegenhanger van de meer gevestigde en voorspelbare formules. 'Voor iedereen die van Fris, maar ook van Fratsen houdt.’

Nieuwkomer Friese scène gaat voor lekker fris, lekker anders

‘Nieuwerwets uit je dak gaan.’ Frisse Fratsen is een nieuw feestje in Leeuwarden, dat een alternatief probeert te bieden. Als tegenhanger van de meer gevestigde en voorspelbare formules. Om de bezoeker een andere ervaring bieden dan zij normaliter van de Leeuwarder popcultuur gewend zijn. Frisse Fratsen gaat voor anders, voor iedereen die van Fris, maar ook van Fratsen houdt.’

 

Het ambitieuze feest gaat voor een elektronische line-up. Met (retro-)electro, dum’n’bass, dubstep en alles er tussen, boven en onder. Over de locatie is nog niet zo veel bekend, hoewel er al wel lustig op los wordt gespeculeerd. Zou het de oude gevangenis zijn of misschien het dak van de Achmea-toren? Om erachter te komen is inschrijven vereist. Of wachten op de reacties van derden, maar daar is niks aan.

 

We mogen in ieder geval aannemen dat het niet om een doorsnee locatie zal gaan, als we de berichten op de website en de fanmails serieus mogen nemen. En voor iedereen die problemen heeft met het rookbeleid van de huidige overheid, ook daar zeggen de jongens/meisjes van Frisse Fratsen zich weinig van aan te trekken. Dus steek er eentje op als u ze heeft!


De focus van het feest komt op dansen te liggen en dat is ook te zien aan de line-up. DJ de Harde baas brengt een eclectische mix van stijlen ten gehoor, waar voor de liefhebbers van lekkere beukende beats altijd wel wat tussen zit. Gumnaam komt een dubstep en drum en bass set weggeven, dus met die kop voor de woofer. Son of 8 bits neemt de luisteraar mee op reis naar de tijd dat Electro nog uit een Atari, Commodore of msx leek te komen. Retrolectro. Voor degene die iets meer beweging op het podium wenst, is er ook nog Rolodex, de enige echte live electro-act.

 

Dat wordt dus hopelijk voetjes van de vloer. We zullen zien. ‘Weg met spelen op safe. Op weg met Frisse Fratsen.’ Frisse Fratsen wil de bezoeker in ieder geval een andere ervaring bieden. Gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden op de website om mee te feesten op de geheime locatie 11 december. Je ticket en de naam van de locatie ontvang je voortijdig in je mailbox.

 

Datum concert: 11 december

Lokatie concert: geheim

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland