De rauwe geluiden van Triggerfinger De rauwe geluiden van Triggerfinger

Veelbelovende act doet publiek rocken!

, Tekst: Ilana Terlouw fotografie: Rob IJpma

De rauwe geluiden van Triggerfinger

Veelbelovende act doet publiek rocken!

Tekst: Ilana Terlouw fotografie: Rob IJpma ,

Verschillende rockstijlen komen voorbij, allemaal evengoed uitgevoerd. Bizar hoe een geluid zo rauw ook zo stijlvol en melodieus kan zijn. Dit muziektrio uit Antwerpen verstaat hun vak.

Veelbelovende act doet publiek rocken!

De Staat uit Nijmegen opent deze denderende rockavond op 6 december in Theater Romein. De speakers knallen gelijk op vol volume. Met een intensiteit in hun spel waar je u tegen zegt en verrassende ritmes trekken ze gelijk de zaal vol. Het publiek begint al snel mee te bewegen op de muziek. Duidelijk meegevoerd de vernieuwende muziek van deze band: rock met een extra dimensie. 

De goed uitgevoerde vocals worden gedragen door een zeer goede begeleiding. De band is perfect op elkaar afgestemd en ook het publiek wordt betrokken bij het geheel door zanger Torre Florim. De ritmes en de power van de band doen een beetje denken aan het gevoel van Rage Against the Machine. Het zou me niet verbazen als we van deze band in de toekomst nog veel meer gaan horen. Ze steken met kop en schouders uit boven het doorsnee rockbandje. In januari lanceert De Staat het album Wait for Revolution.

Na een korte pauze zet New Killer Stars de avond voort. Dit jonge alternatieve rockbandje heeft, als altijd, een geweldige chemie onderling op het podium. En ook deze avond nemen ze met deze jonge frisse energie het publiek weer volledig mee. De muziek is ook goed, de herkenbare Nirvana-stijl is te horen. Maar hoe geliefd New Killer Stars bij het publiek ook is, ze hebben mijns inziens nog wel een stijlontwikkeling door te maken. Over de hele avond genomen merk je dat de deze band qua leeftijd de jongste leden heeft. Ik ben benieuwd wat onze eigen Leeuwarder band in de toekomst nog gaat brengen.

Dan eindelijk de hoofdact 'Triggerfinger. Op hun MySpace vergelijken ze zichzelf met grote namen als The Rolling Stones, Led Zeppelin en AC/DC. Gewaagde vergelijkingen. Maar vanaf het eerste moment dat de band hun rauwe geluid produceert begrijp je waarom. Ruben Block (vocals & guitar), Mario Goossens (drums) en Monsieur Paul (bass) bouwen met elkaar een energie op die het publiek niet meer loslaat!  Bepaalde gitaargeluiden voelen bekend maar zijn toch op geheel eigen wijze vorm gegeven.

Waar je bij New Killer Stars de levenservaring een beetje mist in het geluid, laat deze band horen dat ze begrijpen waar het over gaat. Verschillende rockstijlen komen voorbij, allemaal evengoed uitgevoerd. Bizar hoe een geluid zo rauw ook zo stijlvol en melodieus kan zijn. Dit muziektrio uit Antwerpen verstaat hun vak. Als de set wordt afgesloten met een bekende CCR-cover gaat het hele publiek echt uit zijn dak.

Leeuwarden, Theater Roemein
6 december 2008

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland