Ondersteuning of promotie?

TMF Kweekvijver & 3FM Serious Talent tour in Romein

Tekst: Leila Kuiper Foto's: Bor Fotografie, ,

Een tour die is opgezet door TMF Kweekvijver, 3FM Serious talent en het boekingskantoor Agents After All om opkomend jong talent te ondersteunen.
10 shows door heel Nederland moeten ervoor zorgen dat het publiek gaat stemmen tijdens de TMF awards op één van de Kweekvijveracts en natuurlijk mogen wij ook met de bands kennismaken.

TMF Kweekvijver & 3FM Serious Talent tour in Romein

Een tour die is opgezet door TMF Kweekvijver, 3FM Serious talent en het boekingskantoor Agents After All om opkomend jong talent te ondersteunen. 10 shows door heel Nederland moeten ervoor zorgen dat het publiek gaat stemmen tijdens de TMF awards op één van de Kweekvijveracts en natuurlijk mogen wij ook met de bands kennismaken. Zo mag de gothic-popact Good Things End de avond openen, zoals ze dat de 8 voorgaande shows ook hebben gedaan. Good Things End bestaan uit 3 broers en één zus. Iwan, Cyriel, Dave en zus Colette schrijven vanaf het ontstaan van de band de nummers zelf. Afgelopen winter is de demo van de single ‘I Know’ opgepikt door verschillende radiostations waaronder 3FM en hierna is de band in een sneltrein beland. Ze werden geselecteerd voor TMF Kweekvijver, tekenden bij het nieuwe label ‘Pummel Records’ en ‘Universal Music’ en is de single ‘I Know’ opnieuw gereleased. Voor een halfleeg Romein beginnen ze aan een aanstekelijk lekker klinkende set, niet te poppy en niet te gothic. Alleen jammer dat er geen ruimte was voor een toetsenist in de tourbus, live op het podium doet dat het altijd beter dan een bandrecorder. Vervolgens waren The Girls aan de beurt, een band die het presteert een half jaar na oprichting de Grote Prijs van Drenthe te winnen. Zodra ze beginnen is de zaal al wat voller, nu moet ik erbij zeggen dat de zaal vanavond ook erg snel vult aangezien het achterste gedeelte is afgezet met schotten. Een handige oplossing voor avonden met een lage opkomst. Maar ook de sfeer is anders als The Girls beginnen met hun set. Het publiek wordt wat losser: Leeuwarden reageert op de britpoppunk van The Girls. Eerlijk is eerlijk, erg vernieuwend is het niet en ze moeten het dan ook vooral hebben van de aanstekelijkheid van hun liedjes. Tenslotte beklimmen de Jeremy’s het podium. Een punkpopband met een vrouwelijke zangeres van wie ik persoonlijk de snik in haar stem niet zo kan waarderen. Maar dit terzijde, want deze band heeft al veel op haar naam staan, zo speelden ze in het voorprogramma van o.a. Less then Jake, Janez Detd en Billy Talent. Vanavond sluiten ze de TMF Kweekvijver & 3FM serious talent tour af. En dit doen ze met een leuke show die vooral bij de highschoolpunk liefhebbers in de smaak zal liggen. Oja, en of we niet vergeten te stemmen voor de TMF Awards, vertelt zangeres Katelijn nog voordat ze het podium verlaat. Om heel eerlijk te zijn vraag ik mezelf af wat nu echt het doel van deze tour is geweest. Het zijn namelijk niet de meest onbekende bands die meedoen en alle bands zijn ook nog eens genomineerd voor de TMF Kweekvijver award, die toevallig een week na de tour wordt uitgereikt tijdens de TMF awards. Maar als we moeten stemmen, dan zeker op The girls!