Fries podium Iduna introduceert maandkaart

Met één kaart naar alle concerten

Bij sportscholen is het al jaren een bekend verschijnsel: je koopt aan het begin van de maand een kaart, waarmee je vervolgens zo vaak kunt sporten als je wilt. Poppodium Iduna gaat kijken of zo’n systeem ook voor concerten werkt. Voor vijftien euro kun je de hele maand onbeperkt van het muziekbuffet genieten.

Met één kaart naar alle concerten

Bij sportscholen is het een bekend verschijnsel: je koopt aan het begin van de maand een kaart, waarmee je de hele maand onbeperkt kunt sporten. Goed idee, dachten ze bij poppodium Iduna in Drachten. Vanaf vandaag kun je bij de zaal voor vijftien euro een maandkaart aanschaffen, die je het recht geeft om de hele maand van het muziekbuffet genieten. “Het is goed voor onze drankomzet en de bezoeker kan in aanraking komen met nieuwe muziek”, zegt Dirk van de Klooster van Iduna.

In juni kun je in het Friese podium onder meer naar Daniel Lohues & the Louisiana Blues Club, Malle Pietje en de Bimbo’s, Sand Creek Massacre, Pawns (met de voormalige drummer van Rancid) en Heavy Trash (project van Jon Spencer). Volgens Van de Klooster, die zich ook bezig houdt met Iduna’s Mystage, heeft de actie niet met een gebrek aan toeschouwers te maken: “We hebben in juni een aantal concerten die bij elkaar passen, maar ook een aantal die er niet bij horen. Voor alle punkshows bij elkaar betaal je zo’n vijftien euro, nu kun je ook eens gaan kijken bij Daniel Lohues. Voor een podium als Iduna is het heel belangrijk om mensen kennis te laten maken van andere dingen.”

De maandkaart geldt voor alle shows, ook als ze uitverkocht zijn. “We houden een marge. Natuurlijk zal niet iedereen die een maandkaart koopt ook naar het concert van Daniel Lohues gaan.” Bang om uiteindelijk met een half lege zaal te zitten door luie maandkaarthouders is Van de Klooster niet: “Als er om tien uur nog niemand is, verkopen we de kaarten gewoon.” De maandkaart is in eerste instantie een proef. Mocht de proef slagen, dan keert de maandkaart na het zomerreces gewoon terug.