De zon is ondergegaan, de lichten op Wildeburg zijn aan. Het publiek staat klaar en nu is het moment daar: het is tijd voor de eerste dagafsluiter van het Wildlive podium. De host kondigt ze aan als de slopers uit Rotterdam. Bij het opkomen roepen de mannen al: “We gaan dansen, zweten en die benen laten knetteren.” De Likt gaat er vol, maar dan ook vol in!

De gekte van de Rotterdamse rap-act is bekend en houdt ook op Wildeburg niet op. Alle hits als Finidi George komen langs en ook de nummers van het tweede album De Derde. De mannen onder aanvoering frontman Jordy Dijkshoorn gaan maar door. En de crowdsurfers ook.

Fuck die nekwervel
Het publiek springt en feest er op los. Van meisjes op je werk, tot alleen zij die licht geeft in de duisternis. "Zo die zaag zit er goed in," roept Jordy. "Fuck die nekwervel." Die brak hij vorig jaar, waardoor er vele optredens moesten worden afgezegd. Maar deze zomer knallen ze als een malle. En hup, daar wordt de frontman in het publiek gejonast. En even later is daar Bloed Aan De Muur.    

Schuddende bomen

Het volgende nummer wil Jordy niet starten voordat hij een gedichtje heeft voorgedragen. Hij ziet al het hele optreden middenin feestgedruis een boom schudden. Terwijl hij gaat crowdsurfen vraagt hij het publiek “Kunnen we voorbij die boom?” En begint te dichten. Terug op het podium blèrt hij dat je het selluf moet doen. En dat doen de tijgers en tijgerinnen. “Jullie zijn allemaal strijders. Stuk voor stuk.” En ondertussen worden de laatste twaalf kaarten voor de allerlaatste show in de Maansilo verkocht.

Zwarte dildo

Normaal roep je voor optredens ‘break a leg’, maar nu doet iedereen mee met Breek Je Nek. Vooaan is het in de moshpit een groot feest. Wanneer aan het einde host Dirk weer opkomt en mededelingen doet blijken er gevonden voorwerpen te zijn. Sleutels, een iPhone en een zwarte dildo. Nu kun je daar van alles bij verzinnen. Maar dat mag je Zelf Doen.