Veelbelovende poppunk in De Meester Veelbelovende poppunk in De Meester

Met Alive Again, The Overslept en The Press And The President.

, Chantal de Reijke

Veelbelovende poppunk in De Meester

Met Alive Again, The Overslept en The Press And The President.

Chantal de Reijke ,

Drie bands, één avond, één podium. Almere werd zaterdag in de Meester getrakteerd op een fijne dosis poppunk uit de handen van opkomende bandjes. Het is de laatste dag van de Guidelines-tour van The Overslept. Om er een memorabele avond van te maken hebben ze hun vrienden van Alive Again en The Press And The President meegenomen naar De Meester in Almere. Aan goede poppunk dus geen gebrek deze avond.

Slimme liedjes

Alive Again

Alive Again

Als eerste is het podium voor Alive Again, een vijfkoppige band uit Nunspeet. De band is vanaf het begin erg enthousiast en dat laten de bandleden vooral blijken door geen moment stil te staan. Dat heeft ook een nadeel: de zanger is veel buiten adem en haalt regelmatig de hoge noten net niet. Voor het optreden vanavond heeft de band er een andere drummer bij moeten halen, maar daar is niks van te merken. De band speelt als een goed geoliede machine met hele slimme liedjes. De zanger van The Press And The President wordt ook nog op het podium gevraagd voor de uitvoering van Roadtrips And Campfires, een liedje dat de twee bands samen opgenomen hebben. Het is een goed, energiek optreden van Alive Again, maar niet het beste van de avond.

The Overslept

The Overslept

Ervaren en strakke show

Die titel gaat naar de volgende band, The Overslept. De band heeft al in het voorprogramma van onder andere Simple Plan gestaan, en is er in geslaagd in nog geen twee jaar ontzettend veel ervaring op te doen. Dat resulteert in twee fijne ep’s en strakke optredens. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld, geven een gladde show weg en zijn kwalitatief op een hoog niveau. De cover van Year 3000 van Busted is net iets te zoet, hoewel het duidelijk werkt bij dit publiek. Ook deze zanger heeft het bij één liedje zwaar bij de hoge noten, maar dat is dan ook het enige minpuntje van het optreden.

Een prima optreden

The Press And The President

The Press And The President

Als laatste is het podium voor The Press And The President. Hun liedjes á la Metro Station vallen goed bij het publiek en vooral de energie en het plezier van de gitarist werken aanstekelijk. Hun valkuil is dat de muzikanten zich alle drie in hun eigen hokje terugtrekken tijdens het optreden en daardoor de anderen uit het oog verliezen. Dit levert wat problemen op wanneer de gitarist zijn oortjes verliest en van de andere twee geen tijd krijgt om deze tussen liedjes door weer in te doen. De cover van Katy Perry’s Last Friday Night is matig, terwijl het eigen werk er wel positief uit springt en live redelijk goed in elkaar zit. Al met al een prima optreden voor het einde van deze avond vol poppunk. 

Met het eind van Destine en Only Seven Left is er in Nederland een gat ontstaan in de poppunkmarkt. Met de opkomst van bandjes als The Overslept, Alive Again en The Press And The President is de scene nu in goede handen. Van deze bands gaan we de komende jaren ongetwijfeld meer horen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland