3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Clemens Riepma 3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Clemens Riepma

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

, Clemens Riepma

3v12FL jaarlijstjes ’15: de keuzes van Clemens Riepma

Van beste albums en songs tot aanstormend talent

Clemens Riepma ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2015 zit er bijna op. Om dit bewogen jaar in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2016. Vandaag is redacteur Clemens Riepma aan de beurt om zijn muzikale hoogtepunten van 2015 te delen.

Album van het jaar #1: Wale - The album about nothing

Een superstrak hiphop album dat aan elkaar gepraat is door Jerry Seinfeld. Wale’s meest persoonlijke plaat tot nu toe pakt je beet bij de intro en laat je niet meer los. Gastbijdragen van Usher en Jermih maken het compleet, zonder geforceerd te klinken.  

Album van het jaar #2: Future & Drake - What a time to be alive

Zowel Future als Drake hebben in 2015 al een belachelijk goed jaar. Het samenbrengen van twee populaire rappers hoeft niet altijd te resulteren in een goed album of mixtape, maar in dit geval gebeurde dat wel. Luister eens naar ‘Diamonds On Me Dancing’ en je vraagt je af waarom dit project niet op #1 staat.

Album van het jaar #3: Justin Bieber - Purpose

 In deze tijd hoef je je niet meer te schamen als je naar Justin Bieber luistert – en gelukkig maar. Justin brengt met behulp van o.a. Skrillex één van de betere albums van dit jaar uit waarop pop, hiphop, trap en EDM fijn luisterbaar worden gemengd. Hoogtepunten op het album zijn toch wel ‘Sorry’, ‘No Sense’ (ft. Travi$ Scott) en ‘Children’.

Song van het jaar: Bryson Tiller – 502 Come Up

Toen Drake probeerde deze jonge rapper uit Louisville, Kentucky te tekenen bij zijn label kreeg hij geen gehoor. Vervolgens bracht Bryson Tiller het uitstekende T R A P S O U L uit met legio tracks die net zo goed in de lijstjes hadden kunnen staan. Zit je toch toevallig op Spotify, luister dan ook gelijk het door Timbaland geproduceerde ‘Sorry Not Sorry’.

Concert van het jaar: New wave

De energie van o.a. Lil’ Kleine, Bokoesam, Ronnie Flex en Idaly van het New Wave-collectief was voelbaar bij het Amsterdamse Appelsap festival. De meest overtuigende show van een Nederlandse act ooit sinds Buitenwesten, waarbij vele talenten zijn samengebracht die vandaag de dag bijna allemaal relevant zijn. Mooi om te zien dat de plaat zo mooi vertaald is naar het podium, inclusief momenten waarop de rappers solo-materiaal konden tonen.

Aanstormend Flevolands talent: Raoul ‘808' Ilahi aka Young Oela

808 is eigenlijk al veel verder dan een talent, maar krijgt nu gelukkig het bereik wat hij hoort te krijgen. Deze Lelystadse artiest maakte dit jaar opnieuw naam als producer van het populaire ‘Mandela’ van SBMG ft. o.a. Hef & Sevn Alias met inmiddels meer dan 5 miljoen YouTube views op te teller. Enkele jaren geleden maakte hij al producties voor Kempi, Nino en R. Kay en 2016 zou wel eens zijn jaar kunnen worden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland