3voor12 Eindhoven

DDW Music 2017: Yung Nnelg en Pietju Bell bezorgen Stroomhuis een gevaarlijk gezellige avond

Stagedives en moshpits in bomvolle zaal

Yung Nnelg is onderdeel van SMIB, een creatieve bende geleid door modepioneer Bonne Reijn in Amsterdam. Daar collaboreert hij onder meer met Mozes and The Firstborn-drummer Raven Aartsen. Nnelg trapt de avond af en de beuk gaat er meteen in met ‘Ja Ja Ja Ja’. Hij laat de ‘Ja’s’ over aan het publiek, dat het direct oppakt. Nnelg lijkt onder de indruk te zijn van de tomeloze inzet van de pit die bij elk nummer ontstaat. Desondanks geeft hij een tussentijds cijfer van een 7,5. Het publiek neemt daar geen genoegen mee. Tijdens het nummer ‘Tempo’ voeren artiest en fans het tempo op en de show eindigt in een epische frontflipstagedive van een enthousiaste fan. Het publiek krijgt toch nog een 9 van Nnelg en de acrobatische jongen een flesje water voor de kunsten. Iedereen is opgewarmd voor ‘ons’ Pietju.

Na iets van drie kwartier adempauze is het tijd voor Pietju Bell van de ‘boerenjongens’. Pietju komt uit Gestel, dus dit voelt voor hem ongetwijfeld als een thuiswedstrijd. Gehesen in een Bayern München-trainingspak komt hij op. De energie van het vorige optreden wordt meteen opgepakt. Pietju en zijn crew voelen alles goed aan en er wordt ook gelachen op het podium. Gemoedelijkheid alom. Waar sommige hiphopacts zich richten op stoer doen of imposant overkomen, richten deze jongens zich vooral op de gezelligheid. Tijdens ‘Testosteronbommen’ escaleert de pit buitenproportioneel waardoor deelname niet meer per se vrijwillig is, maar het blijft bovenal gezellig. Ook Pietju lijkt weggeblazen door de sfeer. Hij was misschien even vergeten hoe leuk zo’n thuiswedstrijd kan zijn. Op een gegeven moment gaat zijn Bayern-hesje uit en blijkt hij een PSV-shirt aan te hebben. Pietju is van Eindhoven en hij mag wel vaker het Stroomhuisje komen wegblazen.

Na de show is iedereen zo aan, dat niemand de tent verlaat tot de laatste ronde. DJ Mairo Nawaz houdt de boel al draaiend moeiteloos bij elkaar. Niet slecht voor op een maandagavond.

3voor12/Eindhoven is de hele week op DDW Music. Check het festivalblog voor meer recensies.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12