Club Void in de Effenaar brengt bijna wekelijks interessante muziek naar Eindhoven en laat met deze twee bands zien dat stoner nog lang niet weg is.

Your Highness

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Vlaamse Your Highness, dat sinds 2009 de Belgische undergroundscene heeft veroverd. De band bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in andere bands. Sinds hun oprichting hebben ze twee full-length albums, een EP, een split LP en een 20 minuten durend nummer uitgebracht.

De show begint meteen sterk, frontman Ben Baert kijkt met een wilde blik de zaal in, al lijkt de drummer wat afwezig. De set zit goed in elkaar met afwisselend stevige en rustige momenten binnen de nummers, aangevuld met prachtige solo’s. Dat moedigt het publiek ook aan, dat er zichtbaar zin in heeft. Aan het eind van de set van Your Highness voelt het alsof we net een hoofdact hebben gezien.

Your Highness @ Effenaar

Valley of the Sun

Anders dan bij het voorprogramma is de drummer van Valley of the Sun de meest actieve van het stel: hij staat regelmatig op en spreekt het publiek aan. De band is zelfverzekerd en heeft een sound die ook goed in een kleinere zaal past, ook al komen ze net van Desertfest af. Ondanks dat de drummer meermaals vraagt om een cirkelpit en roept dat ze de tent gaan afbreken blijft het publiek kalmer dan de band had gehoopt.

Ook de muziek nodigt niet uit tot een dikke partij moshpitten, de set klinkt meer als een langzaam rijdende Amerikaans vrachttrein die door een nooit eindigend landschap dendert. Maar die vrachttrein zit goed in elkaar, snelle solo’s afgewisseld met langzamere nummers die beter binnen het genre passen. Al met al een toffe avond. Twee stonerbands die niet onder doen voor een ander.

Valley Of The Sun @ Effenaar

Valley Of The Sun @ Effenaar

Valley Of The Sun @ Effenaar