Afgelopen november kwam hun eerste album 'Rood Staan Hard Gaan' uit en in maart van dit jaar wonnen ze nog 'Beste Indie Act' bij de 3FM Awards. Momenteel is het trio dat Prins S. en de Geit heet druk bezig met hun lente tour en vanavond is de uitverkochte kleine zaal van de Effenaar aan de beurt. In het voorprogramma staat de Rotterdamse LE MOTAT. Klinkt als een recept voor succes!

LE MOTAT

Klokslag 8 uur dimmen de lampen en staat LE MOTAT, normaliter Tato Wesselo genaamd, op het podium. Hij wordt voor deze gelegenheid vergezeld door een gitarist/toetsenist. Er klinkt gelijk een lekker dansbaar deuntje en na een korte introductie spelen de eerste geluiden van het nummer 1 Uurtje Verliefd. Het nummer kwam in 2018 uit als zijn eerste single en het is te zien dat het bekend is bij het publiek. De heupen komen los en de sfeer zit er meteen lekker in. De melodie klinkt voor een fan van Doe Maar vast bekend. Gooi er wat meer electronische geluiden overheen en maak het af met wat meme-teksten over alledaagse dingen, en je hebt LE MOTAT.

Alhoewel de zangkunsten vanavond niet van de hoogste kwaliteit zijn, lijkt dit niet uit te maken voor het publiek. En de energie uit de zaal doet de heren op het podium goed, vooral Wesselo. Hij beweegt vrij over het podium en laat zien dat hij geniet van de goede sfeer.

Tijdens het nummer Naar de Klote'krijgen we nog een lekkere klap solo uit het publiek voordat er wordt afgesloten met Gooi jij je KOP 's IN 't IJS. Een high tempo, bass heavy tune die zorgt voor net dat extra zetje om de laatste mensen nog lekker aan het dansen te krijgen.

Prins S. en de Geit

Na een kleine vertraging wegens technische problemen betreden de heren van Prins S. en de Geit op dramatische wijze het podium: een spannende tune, flitsend licht en veel bombarie. Meteen wordt gestart met de track Rood Staan Hard Gaan van hun recent uitgebrachte en gelijknamige album. Een nummer over hoe het was om zonder geld op te groeien en hoe later veel geld verdienen perspectieven kan veranderen. De stem van Prins S, het alter ego van Scott Beekhuizen, druipt van de autotune en de DJ Daniel Ortgiess zorgt voor een smerige dubstep beat die in een mum van tijd de ruimte van voor naar achter vult. 

De teksten die door de zaal galmen dienen niet al te serieus genomen te worden, al krijgen we tijdens Zwarte Sneeuw de diepzinnige kant van de heren te zien. Alleen jammer dat tijdens de gitaarsolo van Marne Miesen de gitaar een tikkeltje te zacht staat en het allemaal net niet goed te horen is.

Met het daaropvolgende Gastenlijst blijven we niet te lang in het serieuze zitten. Het liedje dat een funky 80's vibe heeft biedt ruimte voor Prins S. om ons zijn dansmoves te vertonen. Eigenlijk heeft hij wel voor elk nummer een mini choreografie gemaakt. Zijn heupjes zwaaien van links naar rechts en hij beweegt sierlijk en vol energie over het podium. Tijdens de gehele set zorgen ook de lampen die het podium en een deel van de zaal belichten voor een versterkend effect van de muziek .

Om nog even te bewijzen dat de jongens een dosis humor stoppen in alles dat ze doen mag iemand van de voorste rij uit een grabbelton een liedje trekken. Wat een toeval toch dat ze Grabbelton trekt! Ook krijgen we als publiek nog een lekker toetje met de nog niet uitgebrachte  track Vlaflip.

Als de zaal nog niet was veranderd in 1 grote dansvloer, dan komt daar tijdens Als Punk Geen Muziek Is wel zeker verandering in. Stil staan is gewoonweg geen optie meer. De energie van zanger Prins S. werkt zo aanstekelijk dat als hij vraagt om contact te maken met je inner eend en lekker rond te springen tijdens het nummer Bring Back Duck, iedereen ook netjes gehoorzaamt. Helemaal als er wordt aangekondigd dat dit de eerstvolgende single van de band zal worden.

Als we lekker met z'n allen in de rij staan voor de Kinderboerderij mag kleine Wouter, een jongetje uit het publiek, samen met Prins S. wat stapjes op het podium doen. En natuurlijk kan de avond niet compleet zijn zonder een dikke moshpit die wel de helft van de zaal in beslag neemt tijdens de high tempo afsluiter Kan Je Niet Maken. We denken dat de muren van de Effenaar nog wel even zullen natrillen van al het fantastische gebonk van vanavond. Iemand zin om nog even naar Rikkie toe te gaan?