3voor12 Eindhoven is terug met voortaan maandelijks een greep uit het brede concert-aanbod dat Eindhoven rijk is. Buiten is het nog fris, een goed excuus dus om binnen de warmte op te zoeken.

Vijf keer Club Void!

Boy oh boy, maar liefst vijf keer Club Void in de Effenaar deze maand! Een perfecte maand dus voor stoner-, sludge- en doomliefhebbers.

  • do 2 maart: Radar Men From The Moon + Dead Neanderthals
  • do 16 maart: Hot Garbage + El Fatso
  • do 23 maart: Dunddw + Black Moon Circle + Black Market Karma
  • wo 29 maart: Wiegedood + Modde
  • do 30 maart: Nightstalker + Supersonic Blues

SØWT release party

Begin het weekend goed met een mengelmoes van mooie melodieën en stevige geluidsexplosies, vergezeld van teksten die ergens over gaan. We hebben het over het Eindhovense SØWT en de releaseparty van hun nieuwste album Kids Hurting Kids in het Stroomhuis.

SØWT wordt vergezeld door Youff, een Gentse noiseband die hun nieuwe plaat voor het eerst live ten gehore brengt en door de donkere dromerige muziek van Ellenor Vora uit Eindhoven.

 

 

Woody Sings Ireland

Sinds vorig jaar oktober voortaan iedere eerste zondag van de maand Woody Sings in de Effenaar. De shows hebben iedere maand een ander thema met als overlappende boodschap: 'samen herbeleven en even deel uitmaken van een verhaal'. Deze zondag staat muziek uit Ierland centraal. 

 

 

 

Kids with Buns + Jasmijn

Op het podium van café Altstadt zijn donderdag 9 maart twee Vlaamse schonen te bewonderen. Amber en Marie van Kids With Buns spelen dan hun zelfverklaarde 'bedroomindiepop', soms melancholisch, soms lief, soms timide, maar altijd gemeend. 

Als voorprogramma de Eindhovense Jasmijn, een solo multi-instrumentalist. Talentvolle electronische indiepop uit onze eigen lichtstad! 

Blackholesun release party

Nog een release party deze maand: Blackholesun presenteert hun nieuwste album Liquid Phase. De band, die al weer ruim 10 jaar bestaat, dook eind 2022 de studio en het resultaat is zaterdag 11 maart te horen in POPEI. Te verwachten is stevige psychedelische spacerock met een flinke dosis soundscapes en strakke groovende gitaarriffs. 

Welcome To Hell Festival

Is old-shool metal meer je ding, zet dan vooral een circeltje om 11 maart in je agena. Dan preserenteren de Effenaar en Loud Nice het Welcome to Hell festival met bands als Venom Inc., Enforcer, Space Chaser, Butcher, Hellripper, Vulture, Dark Omen, Mass Deception.

🤘🏻 Hell yeah!

Eyes set to kill

Fans van metalcore komen dinsdag 14 maart aan hun trekken wanneer Eyes Set To Kill in de kelder van Dynamo te zien zal zijn. De zussen Alexia en Anissa Rodriquez richtten de band op in 2003, maar 20 jaar later staat alleen Alexia nog aan het roer. Werd er vroeger nog flink gescreamed, de laatste jaren heeft het plaats gemaakt voor melodieuze zang. Desalniettemin garant voor een avondje knallen! 

Het voorprogramma is het de electronische rock formatie Psycho Village uit Oostenrijk. 

 

The Waterboys

De jaren tachtig zijn de laatste tijd hipper dan ooit, daarom is het fijn om te horen dat een band als The Waterboys op 15 maart te bewonderen is in het Muziekgebouw. De legendarische folkrockers zijn bekend van hits als 'The Whole of the Moon' en 'A Girl Called Johnny'. 

Warhaus

Maart biedt nog een Vlaming een podium in Eindhoven. Warhaus, het soloproject van Maarten Devoldere van Balthazar doet donderdag 23 maart de Effenaar aan. Eind vorig jaar  kwam zijn derde album Ha Ha Heartbreak uit, een plaat over (hoe kan het ook anders met zo'n titel) liefdesverdriet. Er schuilt zowaar schoonheid in misère. 

Om het Belgische feestje compleet te maken zal Warhaus worden bijgestaan door Johannes Verschaeve, de ietwat prettig gestoorde frontman van The Van Jets. 

DIRK.

Op het podium van café Altstadt prijken donderdag 23 maart weer een groep Belgen: DIRK. Het is op het moment één van de meest populaire indie acts in België, dus hoe tof is het om ze in Eindhoven te kunnen zien! Verwacht een energieke melange van Weezer, Pixies, Fugazi en Sonic Youth, maar dan overgoten met een nieuw sausje. 

Stukafest Eindhoven

Ook op donderdag 23 maart is het weer Stukafest in Eindhoven! Verspreid over de stad zijn een twaalftal acts te zien, welke ieder drie keer een half uur spelen. Tussen de rondes door spring je op je fiets naar de volgende act.

In het Stroomhuis is de afterparty waar Jetlag Jenny, FIEP en Two and a Half Girl de avond in stijl afsluiten. 

DMF Band Battle

Als laatste tip voor de maand maart de Dynamo Metalfest Bandbattle, alwaar vijf bands strijden om een podiumplek op Dynamo Metal Fest 2023. De bands die om een plekje op DMF zullen strijden zijn: 

Headless Hunter
Obstruktor
Torn From Oblivion
Sapphyr
Atmoran