Met Hypergoods, The Ballet Bombs, ZALM, Aidan & The Wild en Another Now is de Eindhovens goed vertegenwoordigd dit najaar tijdens de Popronde. 3voor12/Eindhoven vroeg de artiesten een blog bij te houden van hun avonturen. Deze gastblog: The Ballet Bombs in Den Bosch en Dordrecht.

Lief Popronde dagboek, 

Voor degene die ons nog niet kennen een korte introductie: wij zijn The Ballet Bombs, een Glam/Garage trio uit 040 en we doen dit jaar mee aan Popronde 2019 als Never Mind The Hype-talent.

Helaas hebben we de eerste drie Popronde-weekenden gemist aangezien we in Berlijn waren met de band voor shows en opnames. Het begon wel al enorm te borrelen om de Popronde shows te gaan spelen na het zien van alle te gekke filmpjes en foto’s van onze vrienden die ook meedoen dit jaar. Ook kwamen er tijdens ons verblijf nog twee shows bij, namelijk: Popronde Sittard en Enschede.

Hier gaat die dan! Onze eerste Popronde show was op 4 oktober in de Bossche Brouwers aan de Gracht in Den Bosch. We hadden nog geen idee wat ons te wachten stond, maar het woord ‘brouwers’ sprak ons natuurlijk al aan. Eenmaal de bus volgeladen in Eindhoven kwamen we een half uurtje later aan in een regenachtig Den Bosch. We bleken beland te zijn bij ‘het Strijp-S van Den Bosch’ . Zo werd de vergelijking al snel door de mensen gemaakt die hoorden dat we uit Eindhoven kwamen.

Al snel maakten we kennis met de andere Popronde band Shaemless die voor ons speelde met onze backline, zeer toffe gasten. Toen zij inprikten en meteen lomp begonnen te raggen en het café uit het niets ram vol stond was het voor ons al wel duidelijk dat het een zeer fijne avond gevuld met herrie zou gaan worden, heerlijk!

Showtime! Na genoten te hebben van Shaemless, die het publiek al hebben laten zweten, is het tijd voor ons om het podium te beklimmen en eens te gaan kijken tot hoeveel db aan FUZZ we kunnen raken. Al snel stroomt de zaal weer vol na de korte change-over en beginnen de mensen meteen los te gaan. We kregen een enorme kick door zo’n volle zaal vol zwetende mensen, en we knallen het gas ‘r op. Midden in set krijgt onze Frankie Fuzz te maken met wat technische moeilijkheden, z’n pedalboard houdt er volledig mee op. Maar Frankie heeft z’n bijnaam niet voor niks, hij schopt z’n board aan de kant en pakt de back-up Fuzz en we zijn weer klaar om te geven waarvoor we gekomen zijn: bass, gitaar en drums op volle toeren knallen met een show vol energie. Na deze eerste avond zijn we meteen verliefd geworden op de Popronde en de mensen eromheen. Den Bosch was een feest! We kunnen niet wachten tot de volgende show(s), die al twee dagen later van start ging in Dordrecht.

Na een bandoverleg hebben we geld bij elkaar geraapt en Mr. Fuzz naar Let’s Play gestuurd om te zorgen voor een optimaal pedalboard die we deze Popronde zeker nodig hebben. Zo gezegd, zo gedaan, hebben we al onze gear op orde gekregen voor de show in Dordrecht.

Met nog piepende oortjes van Den Bosch zijn we aangekomen op 6 oktober, Popronde Dordrecht in Stadscafé Rijke & Zn. Aangezien we dit keer de backline van de fijne gasten van Foxlane konden lenen en aangezien onze gear op en top functioneerde (for once) was het voor ons praktisch een plug and play gig. Eenmaal klaar met de opbouw en soundcheck konden we het natuurlijk niet laten een biertje te vatten. En dan om 20.00 uur was het al zo ver, nog geen noot gespeeld en het erg kleine café stond al voller dan vol met mensen die bij binnenkomst onder een Rickenbacker bass moesten limbodansen. Krappe gezelligheid. Wat we zeker niet moeten vergeten te melden is dat een grote held op deze dag helaas overleden is, Ginger Baker. The Cream heeft ons als band altijd enorm geïnspireerd en dus naar aanleiding hiervan vonden we het een mooi gebaar om deze held te herdenken met een tribute: Sunshine Of Your Love van The Cream. Dit was voor ons en hopelijk ook voor het publiek een erg mooi moment. Helemaal opgaand en verdwaald in ons eigen wereldje kwam onze beste man Jeroen van der Neut, onze manager, de drie bezweten koppies vertellen dat we nog vier minuten speeltijd hadden. De set was flink uitgelopen en we moesten dus ons laatste nummer inzetten. Zo werd het letterlijk en figuurlijk een krappe set!

Na weer een energieke en vooral natte avond, zowel het weer als alle zwetende people, kon onze Jeroen uiteraard de weg niet terugvinden naar de kroeg. De knipperlichten van de band bus waren helaas kaduuk en we vrezen dat iedereen in het stadscafé tinnitus heeft opgelopen.

De maandag voelt als een kater, maar geen slechte. Het was een te gek begin van wat nog komen gaat: een nooit te vergeten Popronde 2019!

Dit weekend is The Ballet Bombs vrijdag 25 oktober in Eindhoven bij Comfort In Sound x Keiblack te zien en zaterdag 26 oktober speelt het garage-trio tijdens de Popronde in Poppodium Volt Sittard.