Iedere 10 weken worden op het Rock City Institute nieuwe bands gevormd en geven deze nieuwe projecten met hun eigen repertoire een showcase. In Altstadt zijn de vetste en en meest getalenteerde acts uitgekozen om samen met oud-leerlingen het Rock City Eindfeest op stelten te zetten.

Punk maar dan even anders. Het is vandaag de taak aan Hacksaw om een begin te leggen aan deze memorabele avond. Met duistere synths en ruwe tonen gaan de groep gelijk van start. Hoewel deze band voornamelijk op gitaren gedreven lijkt te zijn, vormen de synths een goede toevoeging die met de rauwe basklanken de stiltes doorbreken. Hacksaw weet er een strak en verrassend geheel van te maken.

Ondanks de jonge uitstraling staan de muzikanten van Casey's Call op het podium alsof ze dit al hun hele leven doen. Met Britpop vibes en typische gitaar riff zetten de jongen en hun nieuwe bassiste een show neer die doet denken aan het werk van Damon Albarn met Blur. Casey's Call sluit af met het herkenbare en catchy nummer 'Chased Down' die wellicht  de band verder gaat brengen.

De volgende act van de avond is Paper Jack. Deze indie rock band weet met zachtaardige instrumentals het fijne zomergevoel over te brengen. Opmerkelijk is de stage presence van vooral de zangeres die zwoel over het podium heen en weer beweegt. De bassiste van vorige act, Casey's Call, staat wederom op het podium. Paper Jack zorgt ervoor dat het feestje van deze avond nog lang niet voorbij is.

De grande finale van vanavond is solo-artiest Jasmijn. De jonge singer-songwriter zet in haar presentatie sterke Bowie vibes neer met glitter en een aluminium ster. Echter is dit niet terug te horen in haar muziek. Met dromerige synthesizers neemt Jasmijn je mee waarna ze het geheel krachtig in hakt met drums en een meer hiphop-achtige sound. Het is een elektronisch feestje en zorgt voor een knallende afsluiting van de avond.

Gezien: Jasmijn, Casey's Call, Paper Jack en Hacksaw op 4 juli 2019 in de Altstadt